Gå direkt till innehåll
Boeing 737 MAX
Boeing 737 MAX

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar 10 nya transatlantiska linjer

Norwegians globala tillväxt fortsätter med lansering av 10 nya transatlantiska linjer mellan USA:s östkust och Irland, Nordirland och Skottland. Linjerna ska trafikeras med bolagets helt nya flygplansmodell Boeing 737 MAX som har betydligt lägre utsläpp.

Med dagens lansering erbjuder Norwegian totalt 48 linjer mellan Europa och USA. Det är Norwegians EU-bolag, Norwegian Air International, som ska flyga de nya transatlantiska linjerna. Lanseringen kommer efter att EU-bolaget Norwegian Air International har fått de nödvändiga tillstånden från amerikanska myndigheter.

– Vi är väldigt glada över att lansera tio nya transatlantiska linjer. Våra nya direktlinjer kommer att bidra till att tusentals resenärer kan flyga billigt och bekvämt mellan kontinenterna. Norwegians nya linjer är inte bara positivt för resenärerna utan bidrar även positivt lokalt i USA, Irland, Nordirland och Skottland med ökad turism och fler jobb. Vi vill rikta ett stort tack till myndigheter, konsumentorganisationer, politiker, flygplatser och turistorganisationer som har stöttat vårt EU-bolags USA-ansökan och rätten att erbjuda transatlantiska flygningar till ett lågt pris, säger Norwegian koncernchef, Bjørn Kjos.

Under 2017 kommer Norwegian att sätta 32 nya flygplan i trafik, lansera mer än 50 nya linjer och sysselsätta 2000 nya medarbetare.

De nya linjerna kommer att gå från Providence i närheten av Boston, Stewart norr om New York och Bradley i delstaten Connecticut till Belfast i Nordirland, Edinburgh i Skottland samt till Dublin, Cork och Shannon på Irland.

För mer information om de tio nya linjerna, klicka här.

Norwegian har en beställning på över 260 nya flygplan, bland annat 30 stycken 787 Dreamlinerplan och 100 stycken Boeing 737 MAX. Den första MAX:en levereras i början av sommaren. Norwegian är lanseringskund för 737 MAX i Europa. Flygplansmodellen har fler säten och längre räckvidd än jämförbara flygplanstyper som finns på marknaden i dag, något som gör det möjligt att erbjuda prisvärda transkontinentala linjer till mindre flygplatser. Boeing 737 MAX minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen med ytterligare 14 procent jämfört med dagens mest moderna och jämförbara flygplan. Dessutom kommer planet ha Boeings nyaste vingspetsar (winglets) som leder till mindre luftmotstånd för optimal prestanda samt tystare motorer.

De nya transatlantiska linjerna är ett komplement till dagens transkontinentala erbjudande. Bolagets satsning med Boeing 787 Dreamliner till större flygplaster som JFK i New York och Logan International i Boston fortsätter framöver.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm