Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar 20 nya direktlinjer

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar 20 nya direktlinjer

Norwegian lanserar 20 nya direktlinjer i årets vinterprogram med uppstart hösten 2013. Från Stockholm utökar bolaget antalet direktlinjer till Malaga, Gran Canaria, Alicante och Teneriffa. Göteborgarna får ytterligare en avgång direkt till Teneriffa. Norwegian lanserar även nya linjer samt ökar antalet avgångar på befintliga rutter från Finland, Danmark, Norge och England. Samtidigt storsatsar Norwegian i Tyskland och lanserar 11 nya rutter från Hamburg, Köln och München till flera spanska destinationer.

Stor ökning från Sverige och Danmark

Från Sverige och Danmark kommer Norwegian under vintern erbjuda ännu fler avgångar till flera spanska destinationer. Från Stockholm ökar antalet avgångar till Malaga från fem till sex gånger per vecka, till Las Palmas från fyra till fem, Alicante från 4 till 5 och Teneriffa från 2 till 3 gånger i veckan.

Från Göteborg ökar antalet avgångar till Teneriffa från en till två gånger i vecka och för våra svenska passagerare som föredrar att flyga från Köpenhamn ökar sträckan Köpenhamn-Malaga från åtta till nio gånger i veckan. Sträckan Aalborg-Alicante förlängs från sommarprogrammet in i vinterprogrammet.

Nya linjer och ökat antal avgångar från Norge

Norwegian fortsätter att utvidga linjenätet med väletablerade och populära resmål. Teneriffa på Kanarieöarna har sedan länge trafikerats från Oslo, och till vintern kan också resenärer från Trondheim, Bergen och Rygge flyga direkt med Norwegian till den populära semesterön. Tromsö-Alicante har tagits emot så väl under årets sommarsäsong att linjen fortsätter trafikeras under den kommande vintersäsongen.

Nya linjer och ökat antal avgångar från Finland
Norwegian har fått ett väldigt fint bemötande på den finska marknaden och passagerarantalet ökar hela tiden vilket resulterar i nya rutter och fler avgångar. Till vintern kan soltörstande finländare flyga direkt från Uleåborg till Teneriffa och från Åbo till Alicante. Utöver dessa nyheter förlängs även direktlinjen mellan Uleåborg och Alicante in i vinterprogrammet.

För att möta efterfrågan i marknaden utökar Norwegian utbudet från Helsingfors till flera spanska destinationer. Direktlinjen till Teneriffa ökar från två till tre gånger i veckan, Alicante från fyra till sex och Las Palmas från tre till fyra gånger i veckan.

Ny linje från London Gatwick

Norwegians tio nya linjer från den nyetablerade basen på London Gatwick har fått god respons och till vintern lanseras Fuerteventura som nytt resmål. Bolaget kommer att flyga två gånger i veckan från den brittiska huvudstaden till den spanska semesterön.

Storsatsning i Tyskland
Norwegian fortsätter att växa internationellt och lanserar 11 nya linjer från Tyskland till flera spanska resmål. Från Hamburg öppnar Norwegian linjer till Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. Från Köln lanseras linjer till Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. Från München blir det direktlinjer till Alicante, Malaga och Teneriffa.

Kontaktperson:
Informationschef Lasse Sandaker-Nielsen,  + 47 45 45 60 12

Ämnen


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 331 linjer till 120 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 74 flygplan (april 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 startar Norwegian långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian

P.O Box 242
190 47 Stockholm