Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar bolagets första linje till Kanada

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2018 08:01 CEST

Norwegian Boeing 737 MAX

I dag lanserar Norwegian för första gången en linje mellan Europa och Kanada. Den nya, dagliga linjen kommer att gå mellan Dublin och Hamilton/Toronto från och med slutet av mars nästa år.

Med start 31 mars 2019 börjar Norwegian flyga mellan Irland och Kanada. Den nya linjen gör det möjligt även för Skandinaver att resa med Norwegian till Kanada via Irland.

– Det har gått ett år sedan vi lanserade bolagets första transatlantiska linje med Boeing 737 MAX och vi märker att efterfrågan är stor. Det här är vår allra första linje mellan Europa och Kanada och det är glädjande att kunna erbjuda både nya och befintliga passagerare på båda sidor om Atlanten prisvärda biljetter till god kvalitet i våra nya, bränsleeffektiva och miljöanpassade flygplan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Hamilton ligger i den kanadensiska provinsen Ontario. Kanadas största stad Toronto ligger en knapp timmes bilresa från Hamilton. Till de berömda Niagarafallen kommer man på en timmes bilkörning och det gör man även till den amerikanska staden Buffalo som ligger i delstaten New York.

Om den nya linjen:
Sträckan mellan Dublin Airport och John C. Munro Hamilton International Airport kommer att trafikeras dagligen med start 31 mars 2019. Det finns goda anslutningsmöjligheter till Dublin från Stockholm, Oslo och Köpenhamn vilket gör den nya linjen till Kanada tillgänglig även för Skandinaver. Sträckan kommer att trafikeras med Boeing 737 MAX.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer, tel: +47 815 11 816
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.