Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar direktflyg mellan Italien och USA

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2017 11:35 CEST

Norwegian 787 Dreamliner

Norwegians internationella satsning fortsätter med lansering av nya direktlinjer mellan Rom och tre amerikanska storstäder. I samband med lanseringen etableras även en bas i Rom för den nya långdistansverksamheten.

Norwegian lanserar idag nya långdistanslinjer från Rom till tre destinationer i USA: New York (Newark), Los Angeles (LAX) och San Francisco (Oakland). De nya linjerna komma att starta i november 2017.

- Lanseringen av direktlinjer mellan Italien och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Rom är en av världens mest populära turistattraktioner och är ett eftertraktat resmål för många amerikaner. Det här är samtidigt en fin möjlighet för italienska folket att flyga prisvärt till USA i våra bekväma och splitternya flygplan. Fler linjer mellan kontinenterna skapar både mervärde och fler arbetsplatser i både Europa och USA, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Från lokalt till globalt bolag
Norwegians långdistansverksamhet etablerades 2013 med direktflyg mellan Stockholm och New York samt Oslo och New York. I takt med att flera nya Boeing 787 Dreamlinerplan levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat. Den internationella strategin håller nu på att realiseras. År 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och 2015 mellan Paris och USA. I juni i år startar direktflyg mellan Barcelona och USA. Tidigare i år lanserade bolaget även direktflyg mellan London och Singapore samt mellan London och Denver och Seattle. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

Lanserar bas i Rom

I dag har Norwegian cirka 70 medarbetare i Rom som betjänar linjerna i Europa. Med lanseringen av USA-linjerna kommer Norwegian anställa ytterligare 200 medarbetare som ska betjäna linjerna mellan Rom och USA. Norwegian har idag flera internationella baser i USA, Europa och Asien. Norwegian flyger nu till 11 destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Hartford, Providence, Seattle och Denver.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.