Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 737-800
Norwegian Boeing 737-800

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar direktflyg till Milano och Montpellier från Stockholm samt till Split från Göteborg

Norwegian fortsätter att växa internationellt och lanserar nya linjer från både Stockholm och Göteborg samt utökar antalet avgångar på populära destinationer i Europa. Från Stockholm lanseras direktflyg till Milano i Italien och Montpellier i Frankrike. Från Göteborg lanseras direktflyg till Split i Kroatien.

Med de nya linjerna får svenska resenärer ännu fler valmöjligheter att resa ut i Europa till låga priser i moderna flygplan med hög komfort och gratis WiFi. Förutom de nya linjerna till Milano, Montpellier och Split utökar Norwegian antalet avgångar från Stockholm till Faro i Portugal, Pisa i Italien samt till Amsterdam i Holland under sommarhalvåret. Dessutom förlängs säsongen för direktflygen från Stockholm till Bordeaux i Frankrike och till Burgas i Bulgarien.

– Det är roligt att kunna lansera ännu fler direktflyg till populära destinationer från både Stockholm och Göteborg. Med tre nya linjer och ännu fler avgångar på populära befintliga linjer ger vi resenärer ännu fler valmöjligheter att resa ut i Europa, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Information om de nya linjerna:
Sträckan Stockholm – Milano kommer att trafikeras tre gånger i veckan, på måndagar, onsdagar och fredagar med start 2 juni 2017.

Sträckan Stockholm – Montpellier kommer att trafikeras två gånger i veckan, på måndagar och fredagar med start 19 juni 2017.

Sträckan Göteborg – Split kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar med start 30 mars 2017.

Information om de utökade avgångarna:
Linjerna Stockholm – Faro samt Stockholm – Pisa utökas till två avgångar i veckan. Sträckan Stockholm – Amsterdam utökas till åtta avgångar i veckan. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com. Introduktionspris från 399 kronor per enkel resa.

Norwegian är idag världens sjätte största lågprisbolag med ett stort linjenätverk som omfattar 450 linjer till 150 destinationer. Med en genomsnittsålder på 3,6 år har Norwegian en av de mest moderna och miljöanpassade flygplansflottorna i världen.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm