Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 787 Dreamliner   Foto: David Peacock
Norwegian Boeing 787 Dreamliner Foto: David Peacock

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar direktflyg till Seattle och Denver

Norweigans globala expansion fortsätter med lansering av två nya transatlantiska linjer från London Gatwick till Seattle och Denver – med goda förbindelser från Sverige.

- Vi är glada över att kunna ge resenärer på båda sidor Atlanten ännu fler direktlinjer mellan kontinenterna med de nya linjerna mellan London och Denver samt London och Seattle. Det är stor efterfrågan på Norwegians kvalitetsprodukt med låga priser mellan USA och Europa och vi ser fram emot att få önska ännu fler resenärer välkommen ombord våra nya Dreamlinerplan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian..

Under de fyra år som Norwegian har flugit interkontinentalt har kabinfaktorn i genomsnitt legat på över 90 procent vilket bekräftar att det finns ett stort intresse för billiga biljetter mellan Europa och USA samt mellan Europa och Asien.

Enkelt att flyga från Stockholm
De nya linjerna har goda förbindelser med Norwegians avgångar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo vilket gör det enkelt för resenärer i hela Skandinavien att flyga till de nya destinationerna via London Gatwick.

Norwegian erbjuder ett flertal långlinjer direkt från Stockholm. Per idag kan passagerare flyga direkt från Stockholm till New York, Oakland/San Francisco, Los Angeles, Fort Lauderdale och Las Vegas i USA. Via Köpenhamn och Oslo flyger kan svenska resenärer även flyga direkt till Boston och Orlando. Det stora linjenätet i USA i kombination med Norwegians enkelbiljetter ger fler kombinationsmöjligheter för resenärer som vill uppleva ännu mer på sin USA-resa. Utöver direktflyg till USA erbjuder Norwegian dessutom direktflyg till Bangkok från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

London Gatwick – Seattle Tacoma International Airport
Norwegian kommer att flyga fyra gånger i veckan mellan London och Seattle (på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar) med start 17 september i år.

London Gatwick – Denver International Airport
Norwegian kommer att flyga två gånger i veckan mellan London och Denver (på tisdagar och lördagar) med start 16 september. Från och med 29 oktober kommer sträckan att trafikeras tre gånger i veckan (på tisdagar, torsdagar och lördagar).

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm