Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner
Norwegian Boeing 787-8 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar fyra nya direktlinjer mellan Spanien och USA – ny långdistansbas i Barcelona

Norwegian lanserar för första gången direktlinjer mellan Spanien och USA. Från sommaren 2017 kommer bolaget att flyga mellan Barcelona och New York, Los Angeles, San Francisco och Fort Lauderdale. Norwegian lanserar även en ny direktlinje mellan Köpenhamn och San Francisco med start i mars nästa år.

Norwegians internationella expansion fortsätter. Idag lanserar bolaget fyra helt nya linjer mellan Barcelona och New York (EWR), Los Angeles (LAX), San Francisco (OAK) och Fort Lauderdale/Miami (FLL) med start i juni 2017. Norwegian har redan en stor verksamhet i Spanien med sju baser, över 1000 medarbetare och ett stort linjenät i Europa inklusive inrikeslinjer i Spanien. Nu etableras också en bas i Barcelona för den nya långdistansverksamheten.

– Lanseringen av direktflyg mellan Barcelona och USA är en ny milstolpe för Norwegian. Spanien är en viktig marknad för oss där vi har blivit mycket väl mottagna ända sedan starten. Det är många spanjorer som flyger på Norwegians spanska inrikeslinjer och på linjerna till andra delar av Europa. Allt fler amerikaner flyger också med oss till Europa och vi ser fram emot att önska ännu fler resenärer på båda sidor Atlanten välkommen ombord våra nya Dreamliner nästa sommar, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Ny direktlinje mellan Köpenhamn och San Francisco
Med nya direktlinjen mellan Köpenhamn och San Fransisco (OAK) som öppnar våren 2017 blir det lättare för resenärer i södra Sverige att flyga dit. Sedan 2014 flyger Norwegian direkt till San Francisco från både Stockholm och Oslo. Med dagens lanseringar erbjuder Norwegian långdistanslinjer mellan USA och Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Paris och Barcelona.

– Nya linjer mellan kontinenterna är bra för turismen och den lokala ekonomin och vi är glada över att bidra till ökat mervärde och till fler arbetsplatser både i USA och Europa. Men det här är bara början. Med en beställning på över 260 flygplan kommer vi att öppna många nya linjer i framtiden, fortsätter Kjos.

Från lokalt till globalt flygbolag
Norwegian lanserade de första långdistanslinjerna 2013 mellan Oslo och New York och kort därefter mellan Stockholm och New York. I takt med att bolaget har fasat in fler nya Boeing 787 Dreamliner har antalet transkontinentala linjer ökat och den internationella strategin är på väg att realiseras. Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och i augusti i år mellan Paris och USA. Norwegian erbjuder nu 42 linjer mellan Stockholm, Oslo, Köpenhamn, London, Paris, Barcelona och USA. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.  

I dag har Norwegian långdistansbaser i New York, Fort Lauderdale, London och Bangkok. Norwegian har närmare 500 amerikanska medarbetare i USA. Inga andra icke-amerikanska flygbolag har fler medarbetare i USA än Norwegian.

Norwegian flyger nu till nio destinationer i USA: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico och St. Croix. Under vintersäsongen flyger Norwegian dessutom från de franska karibiska öarna Martinique och Guadeloupe till Boston, New York och Baltimore/Washington. Norwegian erbjuder dessutom en linje från Guadeloupe till Fort Lauderdale.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm