Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar fyra nya transatlantiska linjer

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2017 14:52 CEST

Norwegian 787 Dreamliner

Norwegian fortsätter att växa internationellt och lanserar nya interkontinentala linjer från London Gatwick till Chicago och Austin samt från Paris till Boston och Oakland. Norwegian utökar dessutom antalet avgångar på befintliga linjer från Paris till Los Angeles och New York.

Norwegian lanserar ytterligare två destinationer i USA – Chicago och Austin från London. De nya linjerna innebär att Norwegian nu erbjuder flygningar från 13 europeiska städer till 15 städer i USA.

– Det har nu gått ett år sedan vi började flyga långdistanslinjer till USA från Paris. Det har varit stor efterfrågan med fulla plan. Vi ser nu fram emot att ge ännu fler resenärer möjlighet att flyga prisvärt mellan nya destinationer i USA och Europa, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.


Information om de nya linjerna:
London Gatwick till Austin-Bergstrom International Airport: Tre avgångar i veckan med start i mars 2018
London Gatwick till Chicago O’Hare International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i mars 2018
Paris Charles de Gaulle Airport till Boston Logan International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i maj 2018
Paris Charles de Gaulle till Oakland International Airport: Fyra avgångar i veckan med start i april 2018

Norwegians långdistansverksamhet startade 2013 med direktflyg mellan Stockholm och New York samt Oslo och New York. I takt med att fler nya Boeing 787 Dreamliner har levererats till bolaget har antalet interkontinentala linjer ökat och den globala strategin är på väg att realiseras.

Norwegian erbjuder fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag
Under 2014 började Norwegian flyga mellan London och USA och förra året mellan Paris och USA. I år har bolaget börjat flyga mellan Barcelona och USA. Tidigare i år lanserade Norwegian nya linjer mellan London och Singapore samt London och Buenos Aires. Norwegian erbjuder idag fler linjer mellan Europa och USA än något annat europeiskt flygbolag.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.