Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar höghastighets-WiFi på Europalinjer

Pressmeddelande   •   Feb 03, 2019 08:00 CET

Norwegian har påbörjat installation av höghastighets-WiFi på bolagets kortdistansplan av modellen Boeing 737-800. Norwegian erbjuder redan gratis WiFi på Europalinjer men med den nya tjänsten blir det möjligt att streama musik, filmer och tv-serier. Redan i slutet av februari kommer nästan alla flygplan på bolagets europeiska linjenät att erbjuda den uppgraderade WiFi-tjänsten. 

Norwegians passagerare får nu ännu mer att se fram emot: Bolaget kommer löpande att installera höghastighets-WiFi på kortdistansplanen av flygplanstypen Boeing 737-800. Passagerare på Norwegians flygningar inom Europa kommer därmed får möjlighet att streama musik, filmer och tv-serier i luften. Bolaget erbjuder redan gratis WiFi på linjer inom Europa.

– Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra kundupplevelsen och är stolta över att kunna erbjuda höghastighets-WiFi på våra Europalinjer. Vi vet hur viktigt det är för våra passagerare att vara online så vi tror att det här kommer att uppskattas. Sedan vi lanserade gratis WiFi 2011 på flygningar inom Europa har flera miljoner kunder surfat ombord, säger Helga Bollmann Leknes, kommersiell direktör på Norwegian.

Tre WiFi-alternativ
Norwegians passagerare kommer att kunna välja mellan tre olika WiFi-alternativ:

1) SURF är gratis och innebär att man kan surfa online samt skicka meddelanden och email.
2) SOCIAL+SURF är höghastighets-WiFi som innebär snabbare uppkoppling och tillgång till alla sociala medier. *SOCIAL+SURF kostar €5.
3) STREAM+SURF är höghastighets-WiFi som innebär att man förutom snabbare uppkoppling och tillgång till alla sociala medier även kan streama musik, film och tv-serier. *STREAM+SURF kostar €12.

*Priserna som är per enhet kostar €5 och €12 under en testperiod och kan komma att ändras.

Fakta om Norwegians WiFi:   
År 2011 var Norwegian det första flygbolaget i världen att lansera gratis WiFi på linjer inom Europa. Bolaget lanserade senare Video On Demand som ger resenärer på bolagets Europalinjer tillgång till Norwegians underhållningsportal via egna mobila enheter. År 2015 blev Norwegian det första flygbolaget att erbjuda direktsänd tv på flygningar inom Europa. I januari 2019 påbörjade Norwegian installation av WiFi på bolagets långdistansplan, Boeing 787 Dreamliner. Norwegian blir därmed världens första lågprisbolag som erbjuder gratis WiFi på interkontinentala flygningar.

Kontakt endast för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.