Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar ny direktlinje till Singapore

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2017 11:09 CEST

Norwegian 787 Dreamliner

Norweigans globala expansion fortsätter med lansering av en ny direktlinje mellan London Gatwick och Singapore. Det här blir Norwegians andra destination i Asien. Sedan tidigare flyger Norwegian till Bangkok från Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Med start 28 september börjar Norwegian för första gången att flyga mellan London Gatwick och Singapore. Avgångarna har bra anslutningsmöjligheter från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

– Våra långdistanslinjer är väldigt populära med en beläggning på över 90 procent. Det bevisar att våra kunder vill ha ännu fler långdistanslinjer till låga priser. Det är därför med stor glädje vi lanserar vår första linje till Singapore, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

–Vi hoppas att skandinaviska myndigheter ser betydelsen av fler direktlinjer till Asien även från Skandinavien och säkerställer att Norwegian får nödvändiga överflygningsrättigheter till Asien, fortsätter Bjørn Kjos.

Om den nya linjen:
Sträckan mellan London Gatwick och Singapore kommer att trafikeras fyra gånger i veckan med start 28 september och fem gånger i veckan från och med oktober. Den nya linjen har bra anslutningsflyg från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Singaporelinjen kommer att flygas med bolagets 787 Dreamliner.

Om Norwegians långlinjer:
Norwegian erbjuder totalt 55 långlinjer mellan USA och Europa och Asien. Svenska resenärer kan flyga direkt till New York, Oakland/San Francisco, Los Angeles, Fort Lauderdale och Las Vegas i USA samt till Bangkok i Thailand från Stockholm. Via Köpenhamn och Oslo flyger Norwegian även direkt till Boston och Orlando.

För mer information:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirak 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT).

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.