Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar ny linje mellan Stockholm och Östersund

Pressmeddelande   •   Okt 18, 2018 08:00 CEST

Norwegian Boeing 737 MAX 8 Foto: David Peacock

Lagom till jul blir det ännu lättare att flyga till Östersund och ta sig vidare till de närliggande skidorterna Åre och Duved. Med start 27 december kommer Norwegian att trafikera sträckan mellan Stockholm och Östersund två gånger i veckan.

I dag lanserar Norwegian en ny linje mellan Stockholm och Östersund. Sträckan kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar. Med Norwegians stora linjenätverk från Stockholm Arlanda bidrar den nya linjen dessutom lokalt i Jämtland till att det blir enklare för de som bor där att resa vidare ut i världen.

– Vi är glada över att kunna lansera en ny linje mellan Stockholm och Östersund och därmed göra det både enklare och billigare att resa mellan dessa orter. Vi vet att det finns ett stort intresse att åka till de närliggande skidområdena utanför Östersund samt ett generellt stort friluftsintresse i hela Jämtland. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord våra moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, EVP Commercial på Norwegian.

– Vi är glada att Norwegian nu återvänder till vår region med en direktlinje under vintersäsongen. Det är mycket bra för vinterturismen att fler resenärer nu kan resa direkt från Stockholm. Flyglinjen bidrar till den viktiga besöksnäringen i Jämtland Härjedalen på ett positivt sätt, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Om den nya linjen
Sträckan Stockholm (ARN) – Östersund (OSD) kommer att trafikeras två gånger i veckan med start 27 december 2018. Linjen är inledningsvis en vinterlinje som trafikeras till och med 28 mars 2019 men med möjlighet till förlängning. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com. Introduktionspris från 399 kronor per enkel resa. 

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.