Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar nya linjer till Madeira och Fuerteventura från Stockholm samt utökar antalet avgångar till Marrakech och Tel Aviv

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2017 09:30 CEST

Norwegian Boeing 737 Foto: Davd Charles Peacock

Norwegians expansion fortsätter med nya linjer och fler avgångar till populära destinationer. Med start i november börjar Norwegian flyga direkt till Madeira och Fuerteventura från Stockholm Arlanda. Förutom de två nya linjerna utökas antalet avgångar till de existerande linjerna till Marrakech och Tel Aviv.

De nya linjerna till Funchal på Madeira i Portugal och Fuerteventura på spanska Kanarieöarna kommer båda att trafikeras en gång i veckan med start 4 november. De existerande linjerna mellan Stockholm och Marrakech samt Stockholm och Tel Aviv utökas till två avgångar i veckan.

– Det finns ett mycket stort intresse bland resenärer i Sverige att flyga till södra Europa och det är därför glädjande att vi nu kan erbjuda ytterliga två populära destinationer direkt från Stockholm. Både Madeira och Fuerteventura har mycket att erbjuda och vi ser därför fram emot att önska resenärer välkomna ombord till våra nya destinationer i moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Om de nya linjerna:
Stockholm Arlanda (ARN) – Funchal/Madeira (FNC) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 4 november i år.

Stockholm Arlanda (ARN) – Fuerteventura (FUE) kommer att trafikeras en gång i veckan, på lördagar, med start 4 november i år.

Utökade avgångar på befintliga linjer:
Sträckan mellan Stockholm Arlanda (ARN) och Marrakech (RAK) kommer att utökas från en till två avgångar i veckan, på onsdagar och lördagar, från och med 1 november. Sträckan mellan Stockholm Arlanda (ARN) och Tel Aviv (TLV) kommer att utökas från en till två avgångar i veckan, på tisdagar och söndagar, från och med 31 oktober i år.

Kontakt för media:
Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709-89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.