Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar nya USA-linjer

Pressmeddelande   •   Feb 18, 2019 11:17 CET

Norwegians linjenät mellan Europa och USA

Norwegian lanserar två nya linjer mellan Europa och USA. De nya linjerna som adderas till bolagets interkontinentala linjenät är rutterna Barcelona – Chicago samt Aten – New York.

De två nya USA-linjerna som startar i juni respektive juli, kommer att trafikeras fram till slutet av oktober.

Norwegian har de senaste åren fått ett allt större fotfäste i USA och det finns en fortsatt ökad efterfrågan på båda sidor om Atlanten. New York, Chicago, Aten och Barcelona är alla attraktiva resmål som bidrar både till ökad turism och till ekonomisk tillväxt lokalt. De nya linjerna kommer att trafikeras av bolagets nya, moderna och bränsleeffektiva Dreamlinerplan som har bidragit till att Norwegian utsetts till det mest miljöanpassade flygbolaget som flyger mellan Europa och USA av erkända miljöinstitutet International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.