Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 737-800   Foto: David Charles Peacock
Norwegian Boeing 737-800 Foto: David Charles Peacock

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar nytt direktflyg mellan Rovaniemi och London

Norwegian fortsätter att utveckla linjenätet i Europa med nya linjer. Idag lanseras nytt direktflyg mellan Rovaniemi i Finland och London Gatwick.

Med start 19 december kan boende i Rovaniemiregionen för första gången flyga reguljärt direkt till London Gatwick. Norwegian flyger sedan tidigare mellan Helsingfors och London men snart kan även boende i finska Lappland flyga direkt till den populära storstaden från Rovaniemi.

– Det är glädjande att vi nu kan erbjuda de som bor i Rovaniemiregionen möjlighet att flyga direkt till London i moderna och bekväma flygplan med gratis WiFi och live tv ombord. Och för Londonbor blir det nu betydligt lättare att besöka tomtens hemstad Rovaniemi som är ett exotiskt resmål för britter där man även kan få uppleva norrsken om man har tur, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Med bolagets stora linjenät från London Gatwick finns det många möjligheter för boende i finska Lappland att resa vidare ut i världen.

Den nya linjen Rovaniemi – London Gatwick kommer att trafikeras två gånger i veckan under vinterhalvåret, på måndagar och fredagar. Fösta flyget går 19 december. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com.

I UK lanseras flera nya linjer. Förutom nytt direktflyg mellan London Gatwick och Rovaniemi lanseras även nya direktlinjer mellan London Gatwick och Keflavik på Island samt mellan Manchester och Gran Canaria och Teneriffa i Spanien.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Charlotte Holmbergh Jacobsson

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +46 709 89 05 18
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material