Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar sina första spanska hjältar

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar sina första spanska hjältar

Efter stark tillväxt i Spanien tar de första spanska hjältarna plats på Norwegianplanens stjärtfenor. De nya hjältarna är Christopher Columbus och Juan Sebastián Elcano. Flygplanen kommer att baseras i Karibien under vintersäsongen.

I dag välkomnar Norwegian sina nya hjältar. De första spanska hjältarna är ett resultat av företagets starka internationella tillväxt.

-Jag är mycket glad över att välkomna tre nya hjältar. Spanien är en snabbt växande marknad för Norwegian, även med inrikeslinjer. Det är därför helt naturligt att vi nu får våra första spanska hjältar på stjärtfenorna, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör.

Hjältarna på Norwegians stjärtfenor är människor som har utmanat normer och inspirerat andra. Exempel på Norwegians hjältar är den norske utforskaren Roald Amundsen, den svenska skådespelerskan Greta Garbo, den danska författarinnan Karen Blixen och den finska författarinnan och aktivisten Minna Canth.

Christopher Columbus är känd för att ha upptäckt Amerika 1492 när han försökte hitta en västlig sjöväg från Europa till Indien. Columbus var inte den förste europén som korsade Atlanten och återvände till Europa men hans resor fick stor betydelse och inledde européernas kolonisering av Amerika. Columbus var även den förste europén som satte sin fot på både Guadeloupe och Martinique, där planen kommer att vara baserade.

Juan Sebastián Elcano var del av besättningen på historiens första världsomsegling, ledd av den portugisiske sjöfararen Ferdinand Magellan. Av den 241 man starka besättningen som satte segel 1519 var det endast 17 som återvände till Spanien tre år senare. Efter att Magellan omkommit på Filippinerna tog Elcano över rodret och förde som kapten besättningen till resans mål, nämligen Kryddöarna (Moluckerna).

Utöver de två spanska hjältarna kommer även den danske uppfinnaren, Jacob Ellehammer pryda en stjärtfena.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Nordics +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm