Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar sju nya destinationer i Europa

Sol och bad på Mallorca, kultur i Prag eller fotboll i Rom? I samband med sommarprogrammet expanderar Norwegian sin Stockholmsbas och lanserar sju nya destinationer till flera populära städer och semesterorter i Europa. Förutom Mallorca, Prag och Rom kommer Norwegian även att flyga till Budapest, Pula i Kroatien, Kreta och Algarve i Portugal.

Norwegian satsar på nya destinationer i Europa till sommaren. Från och med april kan svenskarna smidigt och billigt resa från Arlanda till några av Europas mest populära storstäder och medelhavspärlor.

"Vi upplever redan ett stort tryck på våra medelhavsdestinationer inför sommaren, därför känns det extra kul att kunna bredda utbudet och nu även erbjuda lågprisbiljetter till Italien, Grekland och Portugal", säger Åsa Larsson pressansvarig för Norwegian Sverige. "Med Pula blir vi också den största operatören på Kroatien, då vi fortsätter flyga till favoriterna Dubrovnik och Split den här sommaren också".

Förutom Prag, Budapest, Rom, Algarve, Pula, Kreta och Mallorca kommer Norwegian i sommar även att flyga till bland annat; Alicante, Malaga, Las Palmas, Nice, Bordeaux, Istanbul, Belgrad och Sarajevo. För information om Norwegians övriga destinationer från Sverige, Danmark och Norge vänligen besök www.norwegian.se.

Vi firar det nya året och de nya destinationerna med att lägga ut tusentals biljetter för 249 kr inklusive skatter och avgifter på stora delar av destinationerna i Europa. Vi sänker även priset på destinationer längre söderut och lägger ut många biljetter till priser från 399 kr inklusive skatter och avgifter. Försäljningen startar tisdagen den 6 januari på www.norwegian.se.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Åsa Larsson, Pressansvarig Norwegian Sverige
Mobil: 0735 22 22 42
Email: asa.larsson@norwegian.se www.norwegian.se.

Norwegian är Skandinaviens största lågprisflygbolag och startade sina första flygningar den 1 september 2002 med fyra inrikeslinjer i Norge och sex Boeing 737-300. Bolaget noterades på Oslobörsen i december 2003 och har idag en flygplansflotta bestående av 40 flygplan. Femtio nya och mer miljövänliga Boeing 737-800W kommer att levereras mellan 2008 och 2014. Norwegian har totalt 1 400 anställda på åtta baser i Norge, Danmark, Polen och Sverige och erbjuder 167 linjer till totalt 82 destinationer. Huvudkontoret finns i Oslo, Norge. För ytterligare information

Ämnen

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm