Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar Stockholm – Reykjavik

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2018 09:15 CET

Norwegian Boeing 737-800 Foto: David Charles Peacock

Norwegians expansion fortsätter under 2018. I slutet av mars börjar Norwegian flyga direkt till Reykjavik från Stockholm Arlanda.
 

Island blir allt mer populärt och snart börjar Norwegian flyga direkt till den fascinerande huvudstaden. Reykjavik är bland annat känt för sin pittoreska arkitektur, sitt pulserande uteliv och närheten till Islands vackra natur med flera varma källor och öppna landskap.

Med start 26 mars i år kommer Norwegian att flyga mellan Stockholm och Reykjavik två gånger i veckan. Sedan tidigare flyger Norwegian till Reykjavik från Oslo, Bergen, London, Barcelona, Alicante och Madrid.

– Vi är glada över att nu kunna erbjuda direktflyg till Reykjavik även från Stockholm och tror att det finns ett stort intresse bland svenska resenärer att resa dit och uppleva den fantastiska naturen. Vi fortsätter dock att se stora utmaningar i Sverige framöver på grund av flygskatten som snart införs och därför kommer vi tyvärr inte kunna utveckla linjenätet i Sverige lika mycket som vi skulle vilja, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

Miljöanpassad flygplansflotta
Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har med en genomsnittsålder på 3,6 år en av de yngsta och mest miljöanpassade flygplansflottorna i världen. Idag består flottan av 145 flygplan. Under 2018 får Norwegian 25 fabriksnya flygplan in i flottan.

Om den nya linjen
Stockholm Arlanda (ARN) – Reykjavik (KEF) kommer att trafikeras två gånger i veckan på måndagar och fredagar, med start 26 mars 2018. Linjen trafikeras initialt mellan mars och oktober. Introduktionspris från 459 kronor per enkel resa. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com

Kontakt för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Tel: 0709-89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

År 2015,2016 och 2017 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.