Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar 239 linjer för sommarhalvåret 2023 och 51 av dessa är från Sverige.
Norwegian lanserar 239 linjer för sommarhalvåret 2023 och 51 av dessa är från Sverige.

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar trafikprogrammet för sommarhalvåret 2023

Norwegian fortsätter att fokusera på den nordiska marknaden samtidigt som bolaget förbättrar utbudet av linjer till populära städer och semesterdestinationer i hela Europa. Idag lanseras 239 linjer för sommarhalvåret 2023 och 51 av dessa är från Sverige. 

–Vi är glada över att kunna presentera trafikprogrammet för nästa sommarsäsong. Med ett omfattande utbud av linjer med många avgångar inom och mellan de nordiska länderna, samt till populära destinationer i hela Europa, stärker vi vår position ytterligare som ett ledande flygbolag i Norden. Vi ser fram emot en bra sommar 2023 och att välkomna passagerare ombord säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Under de senaste två åren har Norwegian succesivt utökat flygplansflottan i takt med att efterfrågan på resor har kommit tillbaka. Under sommarhalvåret 2023 förväntar Norwegian att flyga med 85 plan, vilket är 15 fler plan än sommaren 2022. Med den större flottan kan Norwegian erbjuda fler avgångar på de mest populära linjerna och därmed öka flexibiliteten för kunderna när de ska planera sina resor. I både Sverige och Danmark gäller det här 51 linjer för nästa sommarhalvår.

Norwegian följer utvecklingen på efterfrågan av flygresor noga vilket innebär att linjeutbudet kan komma att justeras längre fram.

–Jag är nöjd över att vi de senaste åren succesivt har kunnat öka kapaciteten i takt med att efterfrågan på resor har ökat. För sommaren 2023 planerar vi därför att återigen utöka utbudet på flygresor, fortsätter Geir Karlsen.

Totalt finns nu 239 bokningsbara linjer för sommarhalvåret 2023 tillgängliga på www.norwegian.com. Linjerna fördelas enligt följande i de nordiska länderna:

 • Sverige: 51 linjer
 • Danmark 51 linjer
 • Norge 131 linjer
 • Finland: 17 linjer

  Sommarprogrammet trafikeras mellan mars och oktober 2023. Antalet linjer per land resulterar inte i 239 linjer totalt och det beror på att linjer som går mellan två länder, räknas i båda länderna.

  Ämnen


  Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

  Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

  Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

  För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

  Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

  Kontakter

  Charlotte Holmbergh

  Charlotte Holmbergh

  Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
  Pressnummer ENDAST för media:

  Pressnummer ENDAST för media:

  Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

  Norwegian

  Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

  Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

  Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

  Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

  Norwegian
  P.O Box 242
  190 47 Stockholm