Gå direkt till innehåll
Norwegian lanserar tre nya USA-linjer från Paris

Pressmeddelande -

Norwegian lanserar tre nya USA-linjer från Paris

Norwegian fortsätter den internationella expansionen med lansering av nya långlinjer i takt med att flera fabriksnya 787 Dreamliner sätts i trafik. För första gången lanserar Norwegian direktflyg från Paris Charles De Gaulle till New York, Los Angeles och Fort Lauderdale.

Med start 29 juli kommer Norwegian att trafikera Paris (CDG) med fyra avgångar i veckan till New York (JFK), två avgångar i veckan till Los Angeles (LAX) och en avgång i veckan till Fort Lauderdale (FLL). Det här blir första gången Norwegian trafikerar Charles de Gaulle flygplats.

Det är mindre än tre år sedan Norwegian startade upp långdistansverksamheten. Idag erbjuder bolaget 38 långlinjer och har därmed fler linjer från USA till Europa än något annat europeiskt flygbolag.

–Vi är mycket glada över att kunna erbjuda resenärer från Paris prisvärda biljetter till USA i helt nya Dreamliner. Närmare 30 procent av alla som flyger med Norwegian mellan USA och Europa är amerikaner så vi ser även fram emot att få önska amerikanska resenärer ännu fler destinationer att välja mellan i Europa. Vi märker att det finns ett stort intresse för låga priser mellan USA och Europa och det kommer fler nya linjer till fler spännande destinationer framöver, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Alla flygningar mellan Paris och USA kommer att trafikeras med Boeings 787 Dreamliner, en av de mest miljövänliga flygplanstyperna som finns på marknaden. Förra året utsågs Norwegian till det mest bränsleeffektiva flygbolaget över Atlanten av International Council on Clean Transportation. Den genomsnittliga åldern på Norwegians flygplansflotta är idag 3,6 år vilket gör det till en av de grönaste i världen.

Norwegian lanserar flera nya långlinjer våren 2016: Oslo – Boston, Köpenhamn – Boston, London – Boston och London – San Francisco. Besök www.norwegian.com för mer information.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm