Open skies
Följ Norwegian

Norwegian lanserar två nya linjer: Stockholm – Pristina och Göteborg – Sarajevo

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2019 08:50 CET

Snart får Norwegians resenärer i Sverige ännu fler destinationer att välja bland då bolaget lanserar två nya resmål i Östeuropa. Med start i april börjar Norwegian flyga mellan Stockholm och Pristina och i juni går första flyget mellan Göteborg och Sarajevo.

I dag lanserar Norwegian två nya linjer till Östeuropa som kommer att trafikeras under sommarhalvåret: Sträckan mellan Stockholm Arlanda och Pristina kommer att trafikeras en gång i veckan med start 2 april. Sträckan mellan Göteborg Landvetter och Sarajevo kommer att trafikeras en gång i veckan med start 21 juni. Norwegian flyger sedan tidigare mellan Stockholm och Sarajevo samt mellan Göteborg och Pristina under sommarhalvåret.

– Vi är glada över att kunna lansera ytterligare två nya destinationer i Östeuropa som blir allt mer populärt bland svenska resenärer. De nya linjerna till Pristina och Sarajevo innebär att våra resenärer får ett ännu större utbud att välja bland. Vi ser fram emot att önska resenärer välkomna ombord våra moderna, bekväma och mer miljövänliga plan, säger Thomas Ramdahl, EVP Commercial på Norwegian.

Pristina är huvudstad och största stad i Kosovo. Trots att det är en liten stad har den ändå mycket att erbjuda besökare och är framför allt omtalad för sitt stora utbud av restauranger. Sarajevo är huvudstad och största stad i Bosnien Hercegovina. I Sarajevo finns ett stort utbud av kultur, historia och arkitektur.

Om de nya linjerna
Sträckan Stockholm (ARN) – Pristina (PRN) kommer att trafikeras under sommarhalvåret en gång i veckan, på tisdagar, med start 2 april 2019. Sträckan Göteborg (GOT) – Sarajevo (SJJ) kommer att trafikeras under sommarhalvåret en gång i veckan, på fredagar, med start 21 juni 2019. Biljetter finns nu till försäljning på www.norwegian.com. Introduktionspris från 599 kronor per enkel resa.

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Mail: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 160 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.