Gå direkt till innehåll
Norwegian leasar tio nya Boeing 737 MAX 8

Pressmeddelande -

Norwegian leasar tio nya Boeing 737 MAX 8

Norwegian fortsätter att utöka sin flygplansflotta och har tecknat ett avtal med AerCap om leasing av flygplan, varav tio är nya Boeing 737 MAX 8 som levereras under det första halvåret 2023.

Norwegian har ett långvarigt samarbete med AerCap, som är världens största bolag för flygplansleasing.

De undertecknade leasingavtalen inkluderar även åtta Boeing 737-800 NG, vilka utgör en del av flygplansflottan som innefattar 70 plan som tas i drift inför sommaren 2022. Med dessa kompletteringar kommer Norwegian totalt att ha en flotta på 80 plan till sommaren 2023.

- Kompletteringen med dessa flygplan kommer att hjälpa oss att nå vårt mål att skapa en större, modernare och mer bränsle-effektiv flotta. Detta gör det möjligt för oss att leverera våra produkter och service i ett brett nätverk av rutter inom de nordiska och europeiska destinationerna, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

Boeing 737 MAX 8 har cirka 14 procent högre bränsleeffektivitet jämfört med tidigare flygplansmodeller, vilket således stämmer överens med Norwegians ambitiösa mål att minska företagets koldioxidutsläpp med 45 procent till 2030, jämfört med 2010.

Norwegian har tidigare tillkännagivit flera leasingavtal som kommer att öka företagets flotta från nuvarande 51 flygplan till sommarens flotta bestående av 70 plan. Norwegian har möjligheter att byta ut några av flygplanen, som ingår i avtalet, till jämförbara smalkroppsmodeller från Airbus.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm