Gå direkt till innehåll
Norwegian mångdubblar dagens långdistansflotta med en beställning på ytterligare 19 Dreamlinerplan

Pressmeddelande -

Norwegian mångdubblar dagens långdistansflotta med en beställning på ytterligare 19 Dreamlinerplan

Norwegian fortsätter att växa internationellt och utvidgar långdistansflottan med 19 Boeing 787-9 Dreamlinerplan. Det här är den största enskilda beställningen av Boeing 787-9 Dreamliner i Europa. För Norwegian innebär det en flerfaldig dubblering av dagens långdistansflotta som inom de närmaste fem åren kommer att bestå av 38 Dreamlinerplan. Med de nya planen kommer Norwegian lansera flera nya långlinjer de kommande åren.

Norwegian har idag åtta flygplan av modellen 787-8 Dreamliner i drift samt 11 av den något större Boeing 787-9 i beställning. Med dagens beställning kommer Norwegian ha en långdistansflotta bestående av 38 Dreamliner innan 2020. Avtalet omfattar också köpoptioner på ytterligare tio plan av samma typ. De nya planen har längre räckvidd, längre flygplanskropp och utrymme för ytterligare 53 säten. Flygplanen i den nya beställningen levereras från 2017. Det är Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets Limited (AAA) som ska äga flygplanen.

– Beställningen på 19 nya Dreamlinerplan är en viktig milstolpe för Norwegian. Med de nya flygplanen kan vi lansera flera nya linjer till resenärer över hela världen. Under två år med långdistans har kabinfaktorn ombord legat på i genomsnitt över 90 procent, något som bevisar att det har funnits ett stort behov av billiga biljetter mellan Europa och USA samt Europa och Asien. I framtiden kommer behovet definitivt att bli ännu större. För att kunna växa och därmed stärka vår konkurrenskraft är Dreamlinern helt avgörande. Den har inte bara låg bränsleförbrukning med mindre utsläpp utan är i en klass för sig när det gäller passagerarkomfort, säger Norwegians VD Björn Kjos.

– Norwegian har visat vägen genom att använda 787 i utvecklingen av sin framgångsrika satsning på lågpris på långlinjer. Genom att utöka flottan med fler 787-9 kan Norwegian lansera nya linjer, erbjuda fler säten och fortsätta erbjuda utmärkt passagerarkomfort, säger Todd Nelp, Vice President of European Sales, Boeing Commercial Airplanes.

Norwegians version av den större Dreamlinermodellen 787-9 har 344 säten varav 35 i premiumkabinen och 309 i ekonomi. Med dagens beställning har Norwegian över 150 flygplan i beställning hos Boeing, inklusive 100 stycken 737 MAX. Norwegian har dessutom 100 stycken Airbus A320 i beställning.

Kontakt för media:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik +47 97 55 43 44

Ämnen

Taggar


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 439 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 5 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs i år dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen.
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm