Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med 12 procents passagerartillväxt och hög kabinfaktor i augusti

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2016 08:00 CEST

Totalt valde närmare 2,9 miljoner passagerare att flyga med Norwegian i augusti, en ökning med 12 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var oförändrad på 90 procent. På långdistanslinjerna var kabinfaktorn 96 procent.

Både den totala trafiktillväxten (RPK) och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 17 procent den här månaden.

–Trafiksiffrorna för augusti visar att den positiva passagerarutvecklingen fortsätter med hög kabinfaktor i alla marknader. Vi är särskilt nöjda med långlinjerna som får allt fler resenärer på båda sidor Atlanten, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten för augusti var på 77,6 procent.

Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I augusti levererades två fabriksnya Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontakt för media:
IR-ansvarig Tore Østby +47 45 80 48 98
Norwegians pressnummer +47 815 11 816

Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjätte största i världen.
Bolaget erbjuder idag närmare 450 linjer till 138 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.