Gå direkt till innehåll
Norwegian med både ökad kabinfaktor och regularitet i november

Pressmeddelande -

Norwegian med både ökad kabinfaktor och regularitet i november

Norwegian hade 1,3 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 82,3 procent i november. Efterfrågan på flygresor fortsätter att vara positiv. Regulariteten var rekordhög och 99,9 procent av alla planerade flygningar genomfördes.

– Jag är väldigt nöjd med trafiksiffrorna i november som säsongsmässigt är en av årets svagaste månader. Vi har anpassat kapaciteten betydligt för att möta variationer i efterfrågan under vintern. Vi är särskilt nöjda med den höga kabinfaktorn på 82,3 procent, tre procentenheter högre än november förra året. Dessutom ligger vi i toppen på regularitet och i november genomförde vi så gott som alla av nästan 10 000 flygningar under månaden, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 1 348 111 passagerare i november, två procent färre än samma månad förra året. Det måste ses i samband med en betydande kapacitetsminskning under lågsäsongen. Kapaciteten (ASK) var 2 004 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 650 miljoner säteskilometer. I november hade Norwegian i genomsnitt 66 flygplan och 99,9 av alla planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var med 86,8 procent fortsatt hög i november.

Fortsatt stark efterfrågan och sommarprogrammet har tagits emot väl

Norwegian lanserade nyligen sommarlinjerna för 2024 med bland annat 40 linjer till nya destinationer. Sommarprogrammet har i likhet med den senaste säljkampanjen tagits emot väldigt väl av resenärer i Norden.

– På Norwegian ser vi en fortsatt stark efterfrågan på flygresor. Många kunder passade på att boka nästa resa under den senaste säljkampanjen. Sommarlinjerna som vi nyligen lanserade har tagits emot väl och vi noterar att våra resenärer har börjat planera sina flygresor för 2024 tidigare än förra året, fortsätter Karlsen.

Jul och nyår blir enligt förväntningarna en reseintensiv period. Norwegian är samtidigt väl förberett på den lugnare vintersäsongen. Förutom att anpassa kapaciteten är flygbolaget väl säkrat för bränsleprisjusteringar och till ett attraktivt pris.

Ämnen


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm