Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med en passagerartillväxt på 11 procent i februari

Pressmeddelande   •   Mar 06, 2018 08:00 CET

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Trafiksiffrorna för februari visar att över 2,3 miljoner passagerare flög med Norwegian, en ökning med 11 procent jämfört med samma period förra året. Den största tillväxten finns på bolagets flygningar mellan Europa och USA.

Totalt flög 2 330 006 passagerare med Norwegian i februari vilket är 239 663 fler än samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 32 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 35 procent. Kabinfaktorn var på 84,3 procent, ned två procentenheter.

– Vi är nöjda med att trafiktillväxten fortsätter i februari och att fler fritids- och affärsresenärer väljer att resa med oss en månad som traditionellt sett präglas av lägre efterfrågan. Den globala expansionen fortsätter och det är flygningarna mellan Europa och USA som bidrar starkast till tillväxten, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 98,9 procent av de planlagda flygningarna i februari och punktligheten var på 74,7 procent. Väderförhållandena vid flera stora flygplatser i Europa påverkade punktligheten.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I februari levererades det sista planet av modellen 737-800 och en Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktperson för media:
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil:0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åen har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.