Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med en passagerartillväxt på 16 procent i april

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2018 08:00 CEST

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Drygt tre miljoner passagerare flög med bolaget i april månad vilket är en ökning med 16 procent jämfört med samma period förra året. Som väntat påverkas siffrorna av att påsken inföll i mars i år och uppstart av nya långdistanslinjer.

Totalt reste 3 049 249 passagerare med Norwegian i april, 411 020 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 44 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 51 procent. Kabinfaktorn var på 83 prosent, ned 3,6 procentenheter. Tillväxten är störst på bolagets långdistanslinjer där kapaciteten har mer än fördubblats sedan samma period förra året.

Eftersom påsken inföll i mars i år och i april förra året påverkas trafiksiffrorna för dessa två månader, något som också betonades när trafiksiffrorna för mars presenterades.

- Trots att påsken påverkar siffrorna har vi en solid passagerartillväxt även i april. Vi har ökat kapacitetstillväxten betydligt jämfört med samma månad förra året och på långdistans utanför Norden har tillväxten varit på rekordhöga 311 procent. I samband med den stora kapacitetsökningen och nya långdistanslinjer har vi lagt ut många billiga biljetter till försäljning för att attrahera nya resenärer den här månaden, vilket påverkar yielden för april, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i april. Punktligheten var på 81,3 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I april levererades en fabriksny Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.