Gå direkt till innehåll
Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Pressmeddelande -

Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Ökad efterfrågan bland både affärs- och fritidsresenärer påverkar Norwegians passagerarsiffror positivt. Totalt flög närmare 2,2 miljoner passagerare med Norwegian under mars, en ökning med 27 procent. Kabinfaktorn var på 87,9 procent, upp 3,7 procentenheter.

Trafikutvecklingen för mars är bra både med hänsyn till tillväxt och kabinfaktor. Trafiksiffrorna framstår som ovanligt starka jämfört med förra året då de skandinaviska piloterna i dotterbolaget Norwegian Air Norway strejkade. Siffrorna är dessutom påverkade av att hela påsken inföll i mars.

Under mars flög 2 195 037 passagerare med Norwegian, en ökning med 27 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 27 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 21 procent i mars.

– Vi ser att allt fler resenärer väljer Norwegian och det gäller särskilt affärsresenärer på inrikeslinjer i Skandinavien och på destinationer i Europa. Allt fler företag inser att det går att köpa flygbiljetter med god kvalitet till lågt pris och går igenom sin resepolicy för att minska kostnaderna utan att det går ut över kvaliteten. Vidare fortsätter den goda passagerarutvecklingen på långlinjerna där vi hela tiden utvidgar erbjudandet till våra kunder, säger Norwegians VD Bjørn Kjos.

Flygplansflotta på 3,6 år
Norwegians förnyelse av flygplansflottan fortsätter under 2016 med leverans av totalt 21 fabriksnya flygplan. I mars levererades tre fabriksnya Boeing 737-800 direkt från fabriken i Seattle. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flygplansflotta bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i mars varav 75,6 procent gick enligt tidtabell.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner för media:
Finansdirektör Frode Foss + 47 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Kategorier


Norwegian är det tredje största lågprisbolaget i Europa och det sjunde största i världen.
Bolaget erbjuder idag 440 linjer till 132 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2015 transporterade Norwegian närmare 26 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har närmare 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på cirka 100 flygplan med en genomsnittlig ålder på knappt fyra år.

De tre senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och utsågs förra året även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm