Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med god passagerartillväxt i mars

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2018 08:00 CEST

Norwegians trafiksiffror för mars visar att drygt 2,8 miljoner passagerare flög med bolaget förra månaden, en ökning med 15 procent jämfört med samma period förra året. Siffrorna för mars påverkas positivt av påsktrafiken.

Totalt reste 2 816 164 passagerare med Norwegian under mars månad, det är 362 613 fler än samma månad 2017. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 48 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 44 procent. Kabinfaktorn var på 86,7 procent, upp 2,6 prosentenheter.

I år kom «påskeffekten» redan i mars vilket innebär att siffrorna visar en procentuellt högre tillväxt än förra året då påsken inföll i april. Siffrorna för april kommer således att visa motsatt effekt.

–Även om påsken påverkar siffrorna betydligt den här månaden ser vi en tydlig passagerartillväxt. Den internationella tillväxten fortsätter samtidigt som allt fler flyger med oss, även i Skandinavien. Lägre priser och ett stort och varierat linjeutbud attraherar fler passagerare, oavsett om de reser i tjänsten eller privat, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 98,4 procent av de planlagda flygningarna i mars. Punktligheten var på 72,3 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I mars levererades tre fabriksnya Boeing 787-9 Dreamliner. Totalt i år får Norwegian leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamliner, 12 Boeing 737 MAX 8 och två Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816
Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 9000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år. Unde 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åen har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.