Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med god passagerartillväxt och fullare flyg i oktober

Pressmeddelande   •   Nov 06, 2013 08:00 CET

Närmare två miljoner passagerare flög med Norwegian i oktober, en ökning med 19 procent jämfört med samma månad förra året. Företaget ökar kapaciteten med infasning av fabriksnya flygplan, etablerar nya baser i Europa och lanserar många nya linjer.

I oktober flög 1 955 463 passagerare med Norwegian, en ökning med 308 525 passagerare eller 19 procent jämfört med samma månad förra året. Norwegian hade en kapacitetstillväxt (ASK) på 36 procent och en trafiktillväxt (RPK) på 38 procent. Kabinfaktorn var 79,3 procent, upp en procentenhet jämfört med samma månad föregående år.  

Ökad internationell närvaro

Trafiktalen för oktober påverkas av infasning av fabriksnya flygplan, ökad säteskapacitet, etablering av nya baser i Europa samt lansering av fler nya linjer, både i och utanför Skandinavien. Allt fler av Norwegians flyglinjer går aldrig inom Skandinavien. Dessutom är flygsträckan betydligt längre än förut.

–Jag är glad över att allt fler väljer att resa med Norwegian och att kabinfaktorn fortsätter att öka, trots att vi ökar antalet flygstolar. Det visar att god kvalitet till lågt pris är viktigt för resenärerna, säger VD Björn Kjos.

Totalt genomförde Norwegian 99,7 procent av sina planlagda flygningar i oktober, varav 89,4 procent gick enligt tidtabell – mätt enligt branschstandard, d v s avgångspunktlighet inom 15 minuter.

Se bifogad pdf för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Frode Foss, Finansdirektör  + 47 91 63 16 45
Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik +47 975 54 344


Norwegian Air Shuttle ASA, kommersiellt kallat "Norwegian", är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Under 2012 transporterade bolaget 18 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 382 linjer till 121 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har cirka 3000 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannien, Spanien och Thailand. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 275 fabriksnya flygplan. Bolaget grundades 1993 och har huvudkontoret i Fornebu, Norge. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards.  Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Norwegian erbjuder bättre benutrymme än de flesta flygbolag, in-flight WiFi, en av de högsta punktligheterna i världen samt en flotta på 75 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,5 år. För mer information, besök www.norwegian.com 

Bifogade filer

PDF-dokument