Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med god passagerartillväxt och hög kabinfaktor i augusti

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2018 08:00 CEST

Norwegians besättning ombord Boeing 737 MAX 8

Norwegians passagerartillväxt fortsatte i augusti. Totalt valde över 3,6 miljoner passagerare att resa med bolaget i augusti, en ökning med 10 procent jämfört med samma period förra året. Kabinfaktorn var på närmare 90 procent för hela linjenätet och 94 procent på långlinjerna som trafikeras av bolagets Dreamlinerplan. 

Totalt reste 3 615 319 passagerare med Norwegian i augusti, 335 794(10 procent) fler än samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 31 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 33 procent. Kabinfaktorn var på 89,6 procent för hela linjenätet och 94 procent på långlinjerna som trafikeras av bolagets Dreamlinerplan.

– Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa. Jag vill särskilt lyfta fram långlinjerna där efterfrågan är mycket god och fortsätter att öka, särskilt mellan London och USA samt mellan Paris och USA. Vi märker också att allt fler resenärer från andra kontinenter flyger vidare till andra destinationer i Norwegians europeiska linjenät, något som visar hur viktigt det är med en stark och sömlös verksamhet över hela linjenätet, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

–Något som också är positivt är att trots en betydande ökning i antal tillgängliga stolar fyller vi planen bra. Kapacitetstillväxten är fortfarande hög men i enlighet med vår strategi kommer den att avta något jämfört med tidigare månader. Efter en lång period med stark tillväxt kommer vi framöver kunna skörda det vi har sått, något som gynnar våra kunder, anställda och aktieägare, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planlagda flygningarna i augusti. Punktligheten var på 75,6 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan under 2018. I augusti levererades en fabriksny 737 MAX 8 av totalt 12 i år. Dessutom får bolaget leverans av 11 Boeing 787-9 Dreamlinerplan under 2018 samtidigt som bolagets två sista Boeing 737-800 har levererats. Med en genomsnittsålder på 3,7 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com
Mobil: 0709 89 05 18

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.