Gå direkt till innehåll
Norwegian med god passagerartillväxt och stark kabinfaktor i augusti

Pressmeddelande -

Norwegian med god passagerartillväxt och stark kabinfaktor i augusti

Norwegians passagerartillväxt fortsätter. Totalt reste över 2,3 miljoner passagerare med bolaget i augusti 2014, en ökning med 19 procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på solida 83,6 procent, upp 4,4 procentenheter. 

I augusti flög 2 344 253 passagerare med Norwegian, en ökning med 19 procent jämfört med samma månad föregående år. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 44 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 37 procent under augusti. Kabinfaktorn var på 83,6 procent, upp 4,4 procentenheter.

 – Vi är väldigt glada över att allt fler väljer att flyga med Norwegian och att vi trots stor kapacitetstillväxt ökar kabinfaktorn med hela 4,4 procent. Att allt fler kunder utanför Skandinavien väljer att resa med Norwegian bevisar att vår internationella strategi ger resultat. Siffrorna för augusti är också positivt påverkade av stor semestertrafik utanför Skandinavien, särskilt i Storbritannien där Norwegian nu har en betydande verksamhet, säger Norwegians VD Björn Kjos.                                  

Norwegian genomförde 99,8 procent av de planlagda flygningarna i augusti varav 84,8 procent gick enligt tidtabell.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad pdf. 

Kontaktpersoner:
Kommunikationsdirektör Anne-Sissel Skånvik + 47 97 55 43 44
Finansdirektör Frode Foss + 47 91 63 16 45

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm