Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med hög kabinfaktor och god trafiktillväxt

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2015 08:02 CET

Norwegian fortsätter att växa. Totalt flög över 1,6 miljoner passagerare med bolaget i januari 2015, en ökning med fem procent jämfört med samma månad förra året. Kabinfaktorn var på 80 procent, upp 5,2 procentenheter.

I januari flög 1 609 057 passagerare med Norwegian, en ökning med fem procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 21 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 13 procent i januari. Kabinfaktorn var på 80 procent, upp 5,2 procentenheter jämfört med samma månad 2014.

–Det är glädjande att vi har hög kabinfaktor även i januari som traditionellt sett inte är en stor resemånad. Att trafiktillväxten ökar beror främst på starkare fokus på den europeiska marknaden samt att långdistansverksamheten växer. Att det är särskilt stor trafiktillväxt på våra långlinjer är mycket positivt och visar att det finns en stor efterfrågan på prisvärda flygbiljetter till interkontinentala destinationer, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I år levereras tio nya Boeing 737-800 och en ny 787 Dreamliner. Förra året levererades 14 nya Boeing 737-800 och fyra nya Dreamlinerplan till bolaget. Norwegians flygplansflotta är bland de mest moderna och miljöanpassade i Europa.

Totalt genomförde Norwegian 99,5 procent av de planlagda flygningarna i januari varav 77,9 procent gick enligt tidtabell.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad pdf.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 91 63 16 45

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. Både under 2013 och 2014 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Under 2014 tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Bifogade filer

PDF-dokument