Gå direkt till innehåll
Norwegian 787 Dreamliner
Norwegian 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian med internationell tillväxt och 14 procent fler passagerare i september

Norwegian passerar ytterligare en månad med över tre miljoner passagerare. Totalt reste över 3,1 miljoner passagerare med bolaget i september, en ökning med 14 procent från samma period föregående år. Tillväxten är störst på interkontinentala linjer. Kabinfaktorn ökade till 90 procent.

Totalt flög 3 165 031 passagerare med Norwegian i september, 386 225 (14 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 29 procent och kapacitetstillväxten (ASK) med 28 procent. Kabinfaktorn för september ökade med 0.3 procentenheter till 90 procent.

– Vi är mycket glada över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt att allt fler reser med oss i jobbsammanhang. Vi har en stabilt god efterfrågan i Skandinavien men det är på de interkontinentala linjerna som tillväxten är störst. Global expansion är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en hårt konkurrensutsatt bransch men även för att bidra positivt lokalt där vi flyger, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,6 procent av de planlagda flygningarna i september och punktligheten var på 77,9 procent. 

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I september levererades en Boeing 787-9 Dreamliner och en Boeing 737-800. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

I september startade bolagets nya linjer från London till Singapore, Denver och Seattle. Det gjorde även samarbetet mellan Norwegian och det brittiska flygbolaget easyJet. Samarbetet innebär att biljetter till Norwegian långdistanslinjer till och från London Gatwick finns tillgängliga hos Europas näst största lågprisbolag.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktperson för media:
Tillförordnad finansdirektör Tore Østby, tel: +47 99 54 64 00
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Ämnen


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm