Gå direkt till innehåll
Norwegian med över 2 miljoner passagerare i september

Pressmeddelande -

Norwegian med över 2 miljoner passagerare i september

Norwegian hade över 2 miljoner passagerare i september. Regulariteten var särskilt hög på 99,7 vilket är den högsta sedan pandemin.

– September blev ännu en bra månad för Norwegian. Vi hade över 2 miljoner passagerare och den operationella driften ligger i toppskiktet i Europa. Regulariteten är den starkaste på 18 månader och vi genomförde nästan 100 procent av alla planerade flygningar samtidigt som även punktligheten förbättrades. Stabil och effektiv drift ger förutsägbarhet för alla kunder som väljer att flyga med oss, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Norwegian hade 2 030 052 passagerare i september, 8 procent mer än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 3 208 miljoner säteskilometer medan faktiskt passagerartrafik (RPK) var 2 696 miljoner säteskilometer. I september hade Norwegian i genomsnitt 80 flygplan i drift och 99,7 procent av planerade flygningar genomfördes. Bemanningsutmaningar vid London Gatwick och nationella strejker i Italien var orsak till de flesta flygningar som inte kunde genomföras som planerat. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var på 84,6 procent i september.

– Vi är i början av vinterprogrammet och ställer om driften för att anpassa oss efter en lugnare reseperiod. En tydlig trend är att destinationer i Sydeuropa fortsätter att vara efterfrågade med bra bokningssiffror. Samtidigt har storstadssemester i Östeuropa blivit mer populärt den här hösten, fortsätter Karlsen.

Biljetter för sommarsäsongen 2024

I september släppte Norwegian biljetter till sommarsäsongen 2024. Sommarsäsongen går från slutet av april till slutet av oktober, och bolaget ökar både antalet linjer och destinationer. De biljetter som finns tillgängliga nu gäller Norwegians basprogram medan nya destinationer kommer att lanseras i november.

Ämnen

Kategorier


Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs Sweden & Finland +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm