Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med passagerarrekord och hög kabinfaktor i juli

Pressmeddelande   •   Aug 04, 2017 08:03 CEST

Norwegian passerar en milstolpe även under juli månad. Totalt valde över 3,3 miljoner passagerare att resa med bolaget i juli, en ökning med 15 procent jämfört med samma månad förra året. Det är det högsta antalet passagerare under en enskild månad. Kabinfaktorn var på 94 procent.

Totalt reste 3 358 565 passagerare med Norwegian i juli, 432 683 (15 procent) fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 23 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 24 procent. Kabinfaktorn för juli var på 94 procent och långdistanslinjerna hade en ännu högre kabinfaktor på 96 procent.

– Vi är väldigt nöjda över att allt fler passagerare väljer Norwegian när de ska ut och resa, särskilt på interkontinentala linjer. Det är också positivt att trots stor kapacitetsökning är planen i stort sett fulla och utvecklingen är bra över hela linjenätet. Det betyder att resenärer i Europa, USA och Asien uppskattar låga priser, nya flygplan och bra service, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,1 procent av de planlagda flygningarna i juli. Punktligheten var på 68,8 procent.

Norwegian fortsätter att förnya flygplansflottan. I juli levererades tre Boeing 737 MAX och två Boeing 787-9 Dreamliner. Med en genomsnittsålder på 3,6 år är Norwegians flotta bland de mest moderna och miljöanpassade i världen.

Se bifogad PDF för fler detaljer.

Kontaktperson för media:

Tillförordnad finansdirektör Tore Østby, tel: +47 99 54 64 00

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.