Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med passagerartillväxt och bättre punktlighet i mars

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2019 08:00 CEST

Närmare tre miljoner passagerare valde att flyga med Norwegian i mars, en ökning med fem procent jämfört med samma månad förra året. Siffrorna för mars är inte direkt jämförbara med mars förra året på grund av tidpunkten för påsken.

Totalt valde 2 961 840 passagerare att flyga med Norwegian i mars, 145 676 fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med nio procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 11 procent. Kabinfaktorn var på 85,4 procent, ned 1,3 procentenheter.

Månaden då påsken infaller påverkar alltid siffrorna positivt. Förra året inföll påsken i mars vilket innebär att enhetsintäkten (RASK) är lägre i år jämfört med förra året.

Norwegian genomförde 97,4 procent av de planlagda flygningarna i mars. Trots att bolagets Boeing 737 MAX-plan togs ur trafik påverkades passagerarna i liten grad. Bland annat slogs ett flertal flygningar ihop och drabbade kunder erbjöds alternativ avgångstid för att bli hjälpta på bästa möjliga sätt. Punktligheten i mars var på 80,8 procent.

– Trots att våra Boeing 737 MAX-plan togs ut ur trafik i mars är regulariteten bra och punktligheten ökade med så mycket som 8,5 procentenheter. Norwegians duktiga medarbetare har jobbat dag och natt för att hitta bra lösningar för våra kunder. De som har berörts av ändringar har visat stor förståelse för att situationen är utanför Norwegians kontroll och det vill jag gärna tacka dem för, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

–Vi har en bra dialog med Boeing för att lösa problemen som parkeringen av Boeing 737 MAX orsakar bolaget, fortsätter Kjos.

I mars levererades en fabriksny 787 Dreamliner till bolaget.

Se detaljerade trafiksiffror i bifogad PDF.

Kontakt för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 11 000 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 170 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,8 år. Under 2018 flög över 37 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste fyra åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För sjätte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.