Open skies
Följ Norwegian

Norwegian med rekordhög kabinfaktor i juni

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2015 08:00 CEST

Norwegians trafiksiffror för juni visar en bra passagerarutveckling och en kabinfaktor på 88 procent. Norwegian har aldrig tidigare haft en så hög kabinfaktor under en junimånad. Den positiva utvecklingen beror till stor del på god tillväxt på långdistansverksamheten och stor reslust i Skandinavien.

I juni flög 2 463 239 passagerare med Norwegian, en ökning med 7 procent jämfört med samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 11 procent medan kapaciteten (ASK) ökade med 4 procent i juni. Kabinfaktorn var på 88 procent, en ökning med hela 5,5 procentenheter jämfört med samma månad förra året.

- Det är glädjande att så många väljer att resa med oss och att vi fyller nära nio av tio säten. Vi är särskilt nöjda med utvecklingen av långdistansverksamheten. Men vi har nog också fått lite draghjälp av vädergudarna den här månaden eftersom många skandinaver har valt att resa till varmare breddgrader, säger Norwegians VD Björn Kjos.

I juni levererades en fabriksny Boeing 737-800 till Norwegian. Norwegians flygplansflotta är en av de mest moderna och miljöanpassade i Europa. I juni fick Norwegian ta emot två fina utmärkelser av SKYTRAX. Norwegian utsågs till världens bästa lågprisbolag på långdistans och för tredje året i rad till Europas bästa lågprisbolag. Det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen i det som anses vara den mest prestigefyllda och erkända prisutdelningen i flygbranschen.

Norwegian genomförde 99,3 procent av de planlagda flygningarna i juni varav 79,6 gick enligt tidtabell. Punktligheten den här månaden påverkades av en inkörningsperiod av nya handlingbolag.

Se bifogad PDF för detaljerade trafiksiffror.

Kontaktpersoner:
Finansdirektör Frode Foss + 47 91 63 16 45
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 99 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. De tre senaste åren; 2013, 2014 och 2015 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Förra året tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.