Gå direkt till innehåll
Norwegian med solid start inför sommarhalvåret

Pressmeddelande -

Norwegian med solid start inför sommarhalvåret

Norwegian hade 1,7 millioner passagerare och en kabinfaktor på 83 procent i april. Norwegian går in i den reseintensiva vår- och sommarsäsongen med fortsatt starka bokningssiffror och förväntar en av de starkaste somrarna i bolagets historia.

– Vi är väldigt nöjda med trafiksiffrorna den här månaden. April är den första månaden i sommarprogrammet då vi erbjuder fler linjer och fler avgångar till många destinationer i Norden och Europa. Vi är särskilt glada över att den positiva bokningstrenden fortsätter när vi nu går mot sommaren, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.  

Norwegian hade 1 672 455 passagerare i april, 19 procent mer än samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 2 672 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 2 221 miljoner säteskilometer. I april hade Norwegian i genomsnitt 71 flygplan i drift och 99,2 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Driften påverkades av snöovädret på Oslo Gardermoen flygplats 25 april som orsakade stora förseningar och stod för hälften av alla inställda avgångar under månaden. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 83,4 procent i april. 95,6 procent av alla flygningar landade trots det enligt tidtabell eller inom en timme senare.

Positivt inför sommaren

Det var många som passade på att resa i april med det utökade linjenät med fler destinationer och fler avgångar. Den positiva bokningstrenden fortsätter i maj.

– Vi är väldigt glada över att allt fler väljer att flyga med Norwegian och jag ser fram emot att önska både nya och gamla passagerare välkomna ombord på det som ser ut att kunna bli Norwegians starkaste sommar någonsin. Vi rekommenderar resenärer som vill resa ett visst datum till en särskild destination att boka biljetter så snart som möjligt då planen är på väg att bli fulla under de mest intensiva reseperioderna, fortsätter Karlsen.

Norwegian ser även en ökning i antalet bokningar för långhelgerna i maj. De mest populära resmålen är Spanien, Italien och Frankrike. För att möta den stora efterfrågan har Norwegian satt in extra avgångar till Barcelona, Palma och Malaga under den här perioden.

Norwegian och Widerøe utvidgar biljettsamarbetet genom att kunder nu kan flyga på båda bolagens hela linjenät med en genomgående flygbiljett. Målet är att förenkla resan och skapa en ännu bättre kundupplevelse för de många passagerare som använder båda flygbolagen för sina resor. Genomgående flygbiljetter kan i dag köpas på Widerøes webbplats och på resebyråer. Framöver kommer man även kunna köpa genomgående flygbiljetter på Norwegians webbplats och i Norwegianappen.

Ämnen

Kategorier


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm