Gå direkt till innehåll
Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Pressmeddelande -

Norwegian med starka trafiksiffror inför sommarsäsongen

Norwegian hade 1,5 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 81 procent i mars. Den första vårmånaden innebär även att sommarlinjeprogrammet startar kraftigt ökad kapacitet. Den positiva bokningstrenden fortsätter och ligger långt över antalet bokningar samma tid förra året.

– Mars har varit ännu en mycket bra månad för Norwegian då vi övergår till sommarlinjeprogrammet med kraftigt ökad kapacitet. Vi ser fram emot att önska ett stort antal passagerare välkomna ombord under de kommande månaderna, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

I mars hade Norwegian 1 502 366 passagerare, 60 procent mer än under samma månad förra året. Kapaciteten (ASK) var 2 347 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 903 miljoner säteskilometer. I mars hade Norwegian i genomsnitt 67 flygplan i drift och 99,2 procent av de schemalagda flygningarna genomfördes. Punktligheten, som mäter antal avgångar som går inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var 81 procent i mars – trots både krävande väderförhållanden och strejker som påverkade flygtrafiken i hela Europa. 95 procent av alla flygningar landade trots det enligt tidtabell eller inom en timme.

Stark bokningstrend som överträffar 2022

Norwegian ser en fortsatt stark efterfrågan efter flygresor med höga bokningssiffror.

– Vi ser positivt på sommaren. Bokningssiffrorna är betydligt högre nu än de var under den här tiden förra året. Det betyder en fortsatt hög efterfrågan på flygresor, särskilt till våra många attraktiva resmål på varmare breddgrader och vi förväntar oss ännu en intensiv resesommar. Vi är väldigt glada över att ett ökande antal resenärer väljer Norwegian, fortsätter Karlsen.

Norwegian tog nyligen över delar av markservicen på Oslo Gardermoen flygplats och fick därmed även 150 nya medarbetare. Norwegian Red Handling kommer inledningsvis att hantera incheckning, ombordstigning och ankomst.

– Vi är väldigt nöjda med att ha tagit över markservicen på Oslo Gardermoen flygplats. Att vi tar ansvar för de här rollerna är viktigt för att förbättra kundernas reseupplevelse, fortsätter Karlsen.

Med ett utökat linjenätverk fortsätter Norwegian att rekrytera ny kabinpersonal och utökar flottan med moderna och bränsleeffektiva flygplan. Innan sommaren 2023 får Norwegian 11 nya bränsleeffektiva Boeing 737 MAX-8-plan till flottan.

Under årets sommarprogram erbjuder Norwegian mer än 300 linjer till 114 destinationer, inklusive flera nya resmål.

Ämnen


Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser. Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com 

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian är ett av Nordens största flygbolag och ett av Europas ledande lågprisbolag med cirka 4500 anställda. Bolaget erbjuder ett omfattande linjenät mellan de nordiska länderna och destinationer i Europa.

Sedan bolaget bildades 2002 har över 300 miljoner passagerare flugit med Norwegian. Ambitionen har alltid varit att erbjuda billiga flygbiljetter och ökad valfrihet under resan.

Norwegian vill vara drivande i flygets gröna omställning. Målet är att minska koldioxidutsläppen med 45 procent senast 2030. För att nå dit förnyar bolaget flygplansflottan, främjar förnybara flygbränslen, minskar och återvinner avfall samt använder väder- och vinddata för effektivare flygningar som minskar bränsleförbrukningen. Norwegian vill vara det mest hållbara valet för passagerarna.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm