Gå direkt till innehåll
Norwegian Boeing 787 Dreamliner
Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Pressmeddelande -

Norwegian mestadels positiv till regeringens flygstrategi

Infrastrukturminister Anna Johansson presenterade idag en ny flygstrategi som betonar betydelsen av flygets roll för tillgängligheten och att kapaciteten på Arlanda behöver utökas med fler direktlinjer. Detta är mycket positivt. Samtidigt påtalades det att regeringen står fast vid förslaget att införa en flygskatt, något som får rakt motsatt effekt.

– Vi vill gärna bidra till ökad tillgänglighet i Sverige och med en beställning på flera hundra nya flygplan har vi möjlighet att lansera många nya direktlinjer och göra Sverige till en storflygplats med direktförbindelser till länder som aldrig tidigare funnits, precis som infrastrukturminister Anna Johansson önskar, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Sverige är ett avlångt land med stora avstånd där bra flygförbindelser är avgörande för tillgängligheten. I flygstrategin som presenterades idag framgår det att regeringen anser att flyget spelar en oerhört viktig roll för tillgängligheten i Sverige, att den bidrar starkt till ökad syssselsättning och ökad turism.

Vidare framgår det att ett av fokusområdena är att stärka Arlanda som nav och storflygplats med fler direktflyg till långväga destinationer i Asien. Det framgår också att US preclerance (amerikansk gränskontroll) är viktigt eftersom det leder till att fler väljer att resa till USA via Arlanda. Allt dett är något som Norwegian är mycket positiv till. Det som däremot är oroväckande är att regeringen står fast vid ambitionen att införa en flygskatt.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Tel: 0709-89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Relaterat material

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm