Open skies
Följ Norwegian

Norwegian och easyJet ingår samarbete

Pressmeddelande   •   Sep 13, 2017 08:41 CEST

Norwegian och easyJet ingår samarbete

Norwegian och det brittiska flygbolaget easyJet har ingått ett samarbete som innebär att Norwegians långdistanslinjer kommer att finnas till försäljning i easyJets nya bokningstjänst «Worldwide by easyJet». Den nya tjänsten innebär att easyJets kunder kan beställa vidareförbindelser med Norwegians långdistanslinjer i en och samma beställning.

EasyJet är Europas näst största lågprisbolag med över 800 kortdistanslinjer i 31 länder. Bolaget har idag lanserat en ny beställningstjänst, «Worldwide by easyJet», som ger passagerare möjlighet att kombinera en easyJet-flygning med långdistanslinjer från andra flygbolag som bland annat inkluderar Norwegians ständigt växande långdistansnätverk till USA, Asien och Sydamerika.

«Worldwide by easyJet» kommer till en början vara tillgängligt på linjer från London Gatwick men planen är att tjänsten även ska finnas på andra stora flygplatser i Europa inom en snar framtid. Norwegian erbjuder i dag 13 långdistanslinjer från Gatwick; 11 till USA samt Singapore och Buenos Aires.

– Vi vill göra det möjligt för alla att flyga. Det är därför mycket glädjande att vi ingår ettsamarbete med easyJet. Många av Norwegians passagerare har vidareförbindelser med våra långdistanslinjer och ett initiativ som «Worldwide by easyJet» ger resenärerna ännu fler valmöjligheter till konkurrenskraftiga priser, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

–Drygt 1,2 miljoner easyJet-kunder har vidareförbindelser från London Gatwick så det finns ett stort behov av en bokningstjänst som gör processen enklare för passagerarna. «Worldwide by easyJet» innebär att vi får tillgång till en ny, stor kundgrupp och de flygbolag som vi har ingått samarbete med har olika och globala nätverk. Även om den nya tjänsten endast erbjuds på linjer från London Gatwick så ser vi även på möjligheten att expandera till andra europeiska flygplatser, säger Carolyn McCall, koncernchef på easyJet.

Kontaktperson för media:
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 130 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.