Open skies
Följ Norwegian

Norwegian och UNICEF flyger ned nödhjälp till Mali

Pressmeddelande   •   Feb 09, 2017 08:00 CET

Norwegians VD Bjørn Kjos

I början av mars skickar Norwegian och UNICEF Norge ett plan fullastat med skolmaterial och annan nödhjälp till Mali för att hjälpa barn som varit utsatta för krig och konflikt.
– Vi hoppas att alla vill vara med och bidra, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

För tredje gången skickar Norwegian och UNICEF ett plan fullastat med skolmaterial och annan nödhjälp till områden i världen där krig och konflikt hör till det normala. Den här gången är det Mali som står på tur med 360 000 barn som efter många år av krig och konflikter inte har tillgång till skola.

– I år vill vi göra en extra insats för att ge barnen i Mali en bättre framtid. Därför ställer vi upp med flygplan och besättning och hoppas att alla våra kunder och samarbetspartners vill hjälpa oss att fylla ett plan med skolmaterial och annan nödhjälp så att Malis barn en dag ska kunna försörja sig själva och bygga upp egna samhällen, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

– Vi är även mycket glada över att vi nu har utvidgat vårt samarbete med UNICEF till att även gälla Sverige. Det innebär att våra svenska kunder nu har möjlighet att bidra till årets viktigaste flygning, fortsätter Bjørn Kjos.

– De här barnen har förlorat allt på grund av konflikter i landet. Jag är oerhört glad över att vår långsiktiga partner Norwegian ännu en gång bidrar så generöst till världens barn och vi hoppas att folk vill vara med och bidra till att fylla planet med nödhjälp. Tillsammans kan vi se till att de här barnen får en framtid, säger Camilla Viken, generalsekreterare UNICEF Norge.

Enkelt att bidra
Planet med nödhjälp och skolmaterial lyfter 6 mars. Innan dess ska vi samla in två miljoner kronor så att vi kan fylla lastrum, hatthyllor och säten med skolmaterial och annan nödhjälp. Norwegian kommer att flyga från Oslo till Köpenhamn där nödhjälp och skolmaterial från UNICEF:s centrallager lastas ombord. Därefter sätter planet kurs mot Malis huvudstad Bamako.

Genom olika kanaler kommer Norwegian be sina passagerare att hjälpa till att fylla planet. Man kan bidra genom att skänka en summa i samband med att man beställer flygbiljett på www.norwegian.com eller swisha valfritt belopp till 123 511 36 26 alternativt genom att besöka kampanjsidan www.unicef.se/norwegian.

Norwegian och UNICEF har tidigare skickat ned plan fullastade med nödhjäp till världens näst största flyktingläger, Za'atari i Jordananien och till den Centralafrikanska republiken. Under tio års tid har UNICEF och Norwegian haft en nära samarbete för att hjälpa drabbade barn över hela världen. Nu utvidgas avtalet mellan UNICEF och Norwegian till att även omfatta UNICEF i Sverige, Danmark och USA. Det innebär fler kampanjer och ger ännu fler medarbetare möjlighet att vara med och bidra. Läs mer om det utvidgade samarbetet här.

Kontaktpersoner för media:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18
UNICEF: Affärsansvarig Anna Danieli, tel: 076 119 12 44

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen. Bolaget erbjuder idag över 450 linjer till 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Thailand, USA och Karibien. Under 2016 transporterade Norwegian närmare 30 miljoner passagerare. Bolaget är börsnoterat (sedan 2003) och har över 6000 medarbetare. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på drygt 120 flygplan med en genomsnittlig ålder på 3,6 år.

De fyra senaste åren har Norwegian utnämnts till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards och de två senaste åren även till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen där det är passagerarna själva som bedömer över 200 flygbolag över hela världen. Norwegian utsågs 2015 dessutom till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.