Gå direkt till innehåll
Norwegian och UNICEF med utvecklat globalt samarbete: Stöd arbetet för barn när du beställer flygbiljett

Pressmeddelande -

Norwegian och UNICEF med utvecklat globalt samarbete: Stöd arbetet för barn när du beställer flygbiljett

Norwegian och UNICEF tar det mångåriga samarbetet ytterligare ett steg. Nu kan kunderna i samband med bokning av nästa flygresa skänka pengar till UNICEF:s arbete för barn.

–Norwegian och UNICEF har de senaste åren genomfört flera aktiviteter för att samla in pengar i syfte att hjälpa barn över hela världen. Våra kunder var väldigt generösa när vi i höstas skickade ett plan fullastat med nödhjälp till den Centralafrikanska republiken. Nu hoppas vi att möjligheten att donera en liten summa till UNICEF i samband med att man beställer flygbiljett på vår hemsida, leder till att ännu fler barn får den framtid de förtjänar, säger Norwegians VD Björn Kjos.

Det enda som krävs är ett litet klick i samband med att biljettköpet genomförs. Då kan man samtidigt donera en liten summa till UNICEF:s arbete för barn över hela världen.

– Det här gör stor skillnad
–Vi vet att många vill bidra till en bättre framtid för världens barn. Med Norwegians nya funktion blir det ännu enklare för resenärerna att göra skillnad, säger Bernt G. Apeland, generalsekreterare för UNICEF Norge.

Med donationsfunktionen kan man välja om man vill ge 25, 50, 75 eller 100 kronor. 25 kronor räcker till ett myggnät som skyddar nyfödda barn mot Malaria. För 50 kronor kan UNICEF vaccinera 45 barn mot polio och för 75 kronor kan 25 barn få skolböcker. För 100 kronor får man 34 näringspaket – 11 dagars ranson till en undernärt barn.

Funktionen är baserad på IT-företget Amadeus donationsteknologi.

–Samarbetet med Norwegian och UNICEF är en del av vårt CSR-arbete. Vi bidrar med Amadeus-teknologi helt gratis vilket gör det möjligt för reseföretag och humanitära organisationer att gemensamt bidra till en bättre värld för de som behöver det. Vi erbjuder alla våra partners att delta i liknande samarbete, säger Svend Leirvaag, Vice President Industry Affairs på Amadeus.

UNICEF är världens största barnrättsorganisation och finns representerat i över 190 länder. Norwegian har samarbetat med UNICEF sedan 2007 och stödjer UNICEF i form av insamlingskampanjer och resestöd. Genom samarbetet har Norwegian bland annat flugit ett plan fullastat med nödhjälp till den Centralafrikanska Republiken och när Norwegian 2012 firade 10-årsjubileum gick överskottet från jubileumskonserten till UNICEF.

För mer information:
Norwegian: Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18
UNICEF: Kommunikationsrådgivare Truls Brekke +47 951 07 878
Amadeus: Kommunikationschef Roman Townsend +34 616 318 037

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 424 linjer till 130 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 24 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövännliga flygplan och har en flotta på 99 flygplan med en genomsnittlig ålder på bara fyra år. De tre senaste åren; 2013, 2014 och 2015 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Norwegian utsågs dessutom för första gången till världens bästa lågprisbolag på långdistans. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Förra året tog Norwegian även hem tre priser i det prestigefyllda Passenger Choice Awards för bästa flygbolag i Europa, “best Inflight Connectivity and Communications” för gratis Wi-Fi ombord och pris för sin unika karttjänst ombord på Dreamlinerplanen. Dessutom utsågs Norwegian 2014 till Europas bästa lågprisbolag av AirlineRatings.com för andra året i rad. 
För mer information, besök www.norwegian.com

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm