Open skies
Följ Norwegian

Norwegian och UNICEFs fjärde humanitära insats är på väg till Djibouti

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2017 16:51 CEST

Norwegians koncernchef Bjørn Kjos med medarbetare inför avfärd mot Jemen

Idag flyger Norwegian och UNICEF ett plan fullastat med nödhjälp till Djibouti för att hjälpa barn som utsatts för krig och konflikt i Jemen. Det är första gången som Norwegian flyger nödhjälp med en UNICEF-Dreamliner och insatsen är bolagets största humanitära insats någonsin.

Det nya UNICEF-planet som levererades förra veckan är en Boeing 787-9 Dreamliner. Planet är nu på väg från Köpenhamn och landar i Djibouti ikväll. Därefter kommer nödhjälpen att transporteras vidare till Adenbukten i Jemen. I år bidrar Norwegian med närmare 28 ton nödhjälp i form av medicin och annan nödvändig utrustning för att hjälpa utsatta barn i Jemen. Landet är hårt drabbat av konflikt och omfattande kolerautbrott.

– Signaturpartnerskapet med UNICEF är det viktigaste samarbetet vi har. Med den pågående krisen och ett nytt kolerautbrott i Jemen är det här uppdraget viktigare än någonsin. Det är också en enorm möjlighet att engagera våra medarbetare som brinner för det här arbetet. Vi ser fram emot att genomföra fler uppdrag med UNICEF i framtiden, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Det här är fjärde gången som Norwegian och UNICEF skickar ett plan fullastat med mediciner och annan nödvändig utrustning för att hjälpa utsatta barn. Sedan 2014 har Norwegian och UNICEF flugit ned nödhjälp till Mali, till Centralafrikanska Republiken och till syriska flyktingar i Jordanien. Hjälpinsatserna har hittills räddat över 100 000 barn.

Kontaktpersoner för media:
Norwegians Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson, tel: 0709 89 05 18

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

Både 2015 och 2016 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För fjärde året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.