Gå direkt till innehåll
Norwegian och Virgin Atlantic ingår långdistanssamarbete

Pressmeddelande -

Norwegian och Virgin Atlantic ingår långdistanssamarbete

Norwegian inleder ett samarbete med det brittiska flygbolaget Virgin Atlantic. Samarbetet innebär att Norwegian får tillgång till Virgins mångåriga kompetens inom långdistansflyg samtidigt som Virgins erfarna piloter får möjlighet att flyga Norwegians splitternya Boeing 787-8 Dreamliner. Leveransen av Norwegians första Dreamliner är planerad till juni.

Norwegians långdistansbolag Norwegian Long Haul AS har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MoU) med Virgin Atlantic. Virgin Atlantic som har sitt huvudkontor i London flyger långdistans mellan London och Nordamerika, Karibien, Afrika, Asien och Australien. Virgin ägs av den kända affärsmannen Richard Branson. Samarbetet med Virgin Atlantic gör att Norwegians långdistanspiloter kan ta del av bolagets omfattande kompetens inom långdistansflyg. Norwegian får exempelvis ta del av Virgin Atlantics utbildningsmaterial.

Pilotträning ombord Norwegians Dreamliner
Samtidigt kommer Virgin Atlantics instruktörer genomföra sista delen av pilotträningen ombord på Norwegians Dreamliners. Virgin Atlantics mest erfarna instruktörer kommer att fortsätta att flyga för Norwegian fram till att Virgin får sin första Dreamliner i september 2014.

- Att börja flyga  en ny flygplanstyp är en omfattande process. Det är därför viktigt att vi lär oss av varandra säger Norwegian Long Hauls flygchef Torstein Hoås.

Fördelaktigt för båda parter
- Virgin Atlantic är ett mycket framgångsrikt flygbolag med nästan 30 års erfarenhet av transatlantiska flygningar. Detta samarbete är mycket positivt för oss. Samtidigt ser vi fram emot att hjälpa Virgin Atlantic att introducera Dreamlinern i sin flotta. Avtalet är fördelaktigt för båda parter, menar Hoås.

Virgin Atlantic blir först i Europa med Boeing 787-9 Dreamliner, en något större version av 787-8 Dreamliner. I avtalet som nyligen undertecknats rapporterar Virgin Atlantic att Norwegians piloter kommer att utbildas ombord på deras framtida Dreamliners.

- Virgin Atlantic är glada att kungöra detta samarbete med Norwegian. Vi kommer att effektivt utnyttja vår samlade erfarenhet för att säkra en trygg introduktion av Boeings 787 i vår flotta. Vi har mycket gemensamt med Norwegian, våra höga kvalitetskrav inom utbildning och träning gör detta samarbete möjligt säger Dave Kistruck, GM of Flight Operations for Virgin Atlantic.

Kontakter:
Norwegians Pressetelefon: +47 815 11816
Flygchef i Norwegian Long Haul, Torstein Hoås, telefon: +47 90 09 34 65 

Ämnen

Kategorier


Norwegian är Skandinavien näst största flygbolag och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Med låga priser och kundvänliga lösningar har Norwegian haft en stark passagerartillväxt de senaste åren. Under 2012 transporterade bolaget 16 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 331 linjer till 120 destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern. Bolaget har 3000 anställda och en flygplansflotta bestående av 74 flygplan (april 2013). Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 277 fabriksnya flygplan av typen Boeing 737-800 MAX och Airbus A320neo. När alla flygplan är på plats, kommer Norwegian att ha en av Europas mest moderna och miljövänligaste flygplansflotta. Norwegian var det första flygbolaget att erbjuda WiFi ombord på flygningar inom Europa. Under 2013 startar Norwegian långdistanslinjer till USA och Asien från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.  För mer information besök www.norwegian.com

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm