Open skies
Följ Norwegian

Norwegian och Widerøe ingår avtal om samarbete

Pressmeddelande   •   Jan 26, 2018 11:48 CET

Norwegian och norska inrikesbolaget Widerøe har signerat ett samarbetsavtal som för första gången ger resenärer som flyger inrikes i Norge möjlighet att flyga sömlöst med Widerøe och Norwegian. Inrikeslinjerna i Norge får därmed ökad konkurrens när Widerøe inom kort öppnar för beställning av Norwegianflygningar och genomgående resor på sina linjer i Norge.

Till en början innebär samarbetet att Widerøe ska sälja genomgående biljetter med Widerøe och Norwegian på sin webbplats. Bolagen har som målsättning att biljetterna ska finnas till försäljning under första halvan av mars. Biljetter kommer även att kunna köpas på Norwegians webbplats mot slutet av året.

- Avtalet mellan Norwegian och Widerøe bidrar till ökad konkurrens på den norska inrikesmarknaden. Det innebär att resenärerna får fler valmöjligheter, större flexibilitet, kortare restid och framför allt tillgång till lägre priser. Nu kan resenärer till exempel flyga med Norwegian till Trondheim och vidare ut i kortlinjenätet utan att behöva betala dubbel passageraravgift, säger Thomas Ramdahl, kommersiell direktör på Norwegian.

- På Widerøe jobbar vi kontinuerligt med att förbättra flygutbudet till våra kunder som flyger i Norge. Avtalet med Norwegian ger kunderna fler resealternativ att välja mellan. Sammanfattningsvis ger det här ett bättre erbjudande som är bra för våra kunder, säger Christian Skaug, Direktör Network & Pricing hos Widerøe.

Följande linjer ingår i avtalet:

  • Oslo - Røros
  • Alla linjer mellan Oslo och Bergen till Sogn och Fjordane och Ørsta/Volda
  • Alla linjer mellan Trondheim och Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen)
  • Trondheim och Oslo till Rørvik och Namsos
  • Alla linjer i Nordland, Troms och Finnmark förutom Bodø - Bardufoss
  • Direktlinjer från Oslo till Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund och Sandnessjøen) och Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes)
  • Direktlinjer från Bergen till Bodø och Tromsø
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim till Evenes

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer, tel +47 815 11 816

Norwegian är det sjätte största lågprisbolaget i världen med cirka 7000 medarbetare. Bolaget erbjuder idag över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 140 plan som fraktar cirka 30 miljoner passagerare om året. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,6 år.

Norwegian utsågs 2015 till det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten av The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

År 2015,2016 och 2017 utsågs Norwegian till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.