Gå direkt till innehåll
Norwegian öppnar bas för långdistanslinjer på London Gatwick

Pressmeddelande -

Norwegian öppnar bas för långdistanslinjer på London Gatwick

Norwegian fortsätter att expandera internationellt och öppnar bas för långdistansverksamheten på London Gatwick. Både piloter och kabinpersonal kommer att vara baserade på London Gatwick. Bolaget har blivit en stor aktör på London Gatwick och är i dag det enda flygbolaget som erbjuder lågprisbiljetter mellan Storbritannien och USA.  

– Rekryteringen i Storbritannien har fått fint bemötande. Det är många piloter som vill ha London Gatwick som bas och jobba för ett innovativt och framtidsfokuserat flygbolag som erbjuder konkurrenskraftiga löner och arbetsvillkor, samt möjligheten att flyga det mest effektiva och moderna långdistansplanet som finns idag; 787 Dreamliner, säger flygchefen för Norwegians långdistansoperation, Torstein Hoås.

Rekryteringen av Gatwick-baserad kabinpersonal sker i början på nästa år. Norwegian håller också på att rekrytera piloter till JFK i New York där bolaget redan har en bas för kabinpersonalen.

En viktig aktör på London Gatwick
Norwegian har på kort tid blivit en stor aktör på London Gatwick där flygbolaget erbjuder direktlinjer till populära resmål. Norwegian blev tidigare i år utnämnt till flygbolaget som ger "bäst valuta för pengarna" i Storbritannien av Skyscanner. Dessutom blev Norwegian under sommaren utnämnt till Europas bästa lågprisbolag av SKYTRAX, för andra året i rad.

Basen på London Gatwick öppnades under 2013 och Norwegian har nu 90 piloter och 200 kabinanställda på kortdistansverksamheten. Norwegian kommer att transportera över tre miljoner passagerare till och från London Gatwick under 2014 och har idag 400 flyg i veckan samt 41 linjer till och från flygplatsen.

I juli i år lanserade Norwegian sina första flygningar mellan London Gatwick och tre destinationer i USA; Los Angeles, New York och Fort Lauderdale. Att lansera långdistanslinjer mellan London Gatwick och USA är ett led i Norwegians strategi om att växa globalt och få ett starkare fotfäste internationellt.

I dag har Norwegian en långdistansflotta som består av sju Dreamliner och ytterligare tio i beställning.

För mer information:
Informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson +46 709 89 05 18

Ämnen

Taggar


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Bolaget erbjuder idag 417 linjer till 126 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (sedan 2003) och har cirka 4 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 96 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,8 år. År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Presskontakt

Andreas Hjørnholm

Andreas Hjørnholm

Presskontakt Head of Communications and Public Affairs +45 2657 0767
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm