Gå direkt till innehåll
Norwegian öppnar bas i Barcelona och lanserar flera nya linjer

Pressmeddelande -

Norwegian öppnar bas i Barcelona och lanserar flera nya linjer

Norwegian fortsätter att expandera i Europa och öppnar ny bas i Barcelona våren 2014. Samtidigt lanserar bolaget fyra nya linjer från Barcelona till Berlin, Hamburg, Warszawa och Sandefjord Torp.

Basen i Barcelona är Norwegians sjätte spanska bas tillsammans med Madrid, Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa. 

–Vi öppnar en bas i Barcelona för att möta den stora efterfrågan på direktflyg till och från Spaniens näst största stad som även är en av de vackraste städerna i världen. Vi har redan en stark närvaro i Barcelona och tror på ännu större passagerartillströmningar framöver. Men det är också strategiskt viktigt att ha en bas här eftersom Barcelona kan bli aktuellt som knytpunkt för framtida långdistanslinjer, säger VD Björn Kjos.

– Barcelona Air Route Development Committee (BARDC) är positiva till att Norwegian fortsätter att expandera i Barcelona och ser staden som en viktig del i sin framtida strategi, inte minst när det gäller långdistansflygningar. Etableringen av en ny bas skapar inte bara fler arbetsplatser i flygbranschen lokalt utan även inom turistnäringen generellt, säger Ricard Font, President of BARDC and Infrastructures and Mobility Deputy Secretary of Catalonia Government.

Fyra nya direktflyg och ökad kapacitet på befintliga linjer
Norwegian placerar tre nya flygplan av typen Boeing 737-800 på basen i Barcelona, rekryterar 100 medarbetare lokalt samt lanserar fyra nya linjer från april 2014.

Linjer – nya destinationer
Barcelona – Hamburg: Fyra gånger i veckan på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar med start
3 april 2014

Barcelona – Berlin: Tre gånger i veckan på måndagar, onsdagar och fredagar med start 2 april 2014

Barcelona – Warszawa: Tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar med start 3 april 2014

Barcelona – Sandefjord Torp: Två gånger i veckan på torsdagar och söndagar med start 3 april 2014

Ökad frekvens på eksisterande linjer
Stockholm – Barcelona: 13 flyg i veckan
Helsingfors – Barcelona: Dagligen
Barcelona – London: Dagligen från 31 mars 2014

För ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon: +47 815 11 816


Ämnen

Kategorier


Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa.
Bolaget erbjuder idag 413 linjer till 125 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Thailand. Norwegian transporterar över 20 miljoner passagerare per år, är börsnoterat (2003) och har cirka 3 500 anställda. Norwegian fasar löpande in nya, mer miljövänliga flygplan och har en flotta på 80 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,6 år (per mars 2013). År 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards. Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. För mer information, besök www.norwegian.com 

Följ oss på Facebook här.
Följ oss på You Tube här.

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm