Gå direkt till innehåll
Norwegian öppnar bas i Madrid och lanserar flera nya direktlinjer

Pressmeddelande -

Norwegian öppnar bas i Madrid och lanserar flera nya direktlinjer

Norwegian fortsätter sin expansion i Europa och öppnar ny bas i Madrid sommaren 2014. Samtidigt lanseras sex nya direktlinjer från Madrid till Stockholm, Oslo, Helsingfors, Hamburg, Warszawa och London. 

Basen i Madrid är Norwegians femte spanska bas tillsammans med Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa.

–Vi öppnar en ny bas i Madrid för att möta den stora efterfrågan på direktflyg mellan den spanska huvudstaden och andra storstäder i Europa. Det är strategiskt viktigt för oss att även ha en bas i Madrid och inte minst med tanke på våra framtidsplaner, säger VD Björn Kjos.

–Norwegians etablering av en bas på flygplatsen Barajas i Madrid är positiva nyheter för alla stadsbor. Den lokala regeringen i Madrid är glada över att Norwegian har valt den spanska huvudstaden som en del av bolagets expansionsplaner. Madrid har mycket att erbjuda både turister och företag från hela världen och tack vare Norwegian kan vi nu attrahera ännu fler till vår region, säger Ignacio González, ordförande för Region Madrid.

Sex nya direktlinjer från Madrid från juni 2014
Norwegian kommer att ha två flygplan av typen Boeing 737-800 på basen i Madrid. Vidare kommer 100 medarbetare att anställas lokalt och sex nya direktlinjer lanseras.

Madrid – Stockholm
Fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 4 juni 2014


Madrid – Oslo

Tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar med start 3 juni 2014

Madrid – Helsingfors
Tre gånger i veckan på måndagar, onsdagar och fredagar med start 4 juni 2014

Madrid – Hamburg
Fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 4 juni

Madrid – Warszawa
Två gånger i veckan på tisdagar och lördagar med start 3 juni 2014

Madrid – London
Dagligen från 2 juni 2014

Madrid – Köpenhamn
Ökar från tre till fyra gånger i veckan mellan april och juni 2014. Från och med juli 2014 går det flyg dagligen mellan Madrid och Köpenhamn.

För ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon: +47 815 11 816

 

Ämnen

Kategorier


Norwegian Air Shuttle ASA, kommersiellt kallat "Norwegian", är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Under 2012 transporterade bolaget 18 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 392 linjer till 124 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har cirka 3000 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannien, Spanien och Thailand. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 275 fabriksnya flygplan. Bolaget grundades 1993 och har huvudkontoret i Fornebu, Norge. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards.  Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Norwegian erbjuder bättre benutrymme än de flesta flygbolag, in-flight WiFi, en av de högsta punktligheterna i världen samt en flotta på 80 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,5 år. För mer information, besök www.norwegian.com  
 

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media:

Pressnummer ENDAST för media:

Presskontakt +47 815 11 816 eller press@norwegian.com

Norwegian

Norwegian etablerades 1993 men lågprisbolaget med Boeing 737-plan började flyga 2002. Ända sedan dess har vårt fokus varit att erbjuda smarta och bra resor till låga priser.

Norwegian har utsetts till Europas bästa lågprisbolag sex år i rad av Skytrax och lojalitetsprogram Norwegian Reward har utsetts till ”Flygbranschens bästa lojalitetsprogram i Europa/Afrika” under Freddie Awards i USA. Sedan 2012 har Norwegian fått över 55 priser och utmärkelser för bolagets produkter, service och nyskapande inom flygbranschen.

Under 2019 blev Norwegian det första flygbolaget att underteckna FN:s program för klimatåtgärder och förpliktade sig därmed att bli klimatneutralt innan 2050.

Norwegian erbjuder prisvärda flygresor med utmärkt kvalitet i Norden och till viktiga destinationer i Europa.

För mer information, vänligen besök www.norwegian.com

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm