Gå direkt till innehåll
Norwegian öppnar bas i Madrid och lanserar flera nya direktlinjer

Pressmeddelande -

Norwegian öppnar bas i Madrid och lanserar flera nya direktlinjer

Norwegian fortsätter sin expansion i Europa och öppnar ny bas i Madrid sommaren 2014. Samtidigt lanseras sex nya direktlinjer från Madrid till Stockholm, Oslo, Helsingfors, Hamburg, Warszawa och London. 

Basen i Madrid är Norwegians femte spanska bas tillsammans med Alicante, Malaga, Las Palmas och Teneriffa.

–Vi öppnar en ny bas i Madrid för att möta den stora efterfrågan på direktflyg mellan den spanska huvudstaden och andra storstäder i Europa. Det är strategiskt viktigt för oss att även ha en bas i Madrid och inte minst med tanke på våra framtidsplaner, säger VD Björn Kjos.

–Norwegians etablering av en bas på flygplatsen Barajas i Madrid är positiva nyheter för alla stadsbor. Den lokala regeringen i Madrid är glada över att Norwegian har valt den spanska huvudstaden som en del av bolagets expansionsplaner. Madrid har mycket att erbjuda både turister och företag från hela världen och tack vare Norwegian kan vi nu attrahera ännu fler till vår region, säger Ignacio González, ordförande för Region Madrid.

Sex nya direktlinjer från Madrid från juni 2014
Norwegian kommer att ha två flygplan av typen Boeing 737-800 på basen i Madrid. Vidare kommer 100 medarbetare att anställas lokalt och sex nya direktlinjer lanseras.

Madrid – Stockholm
Fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 4 juni 2014


Madrid – Oslo

Tre gånger i veckan på tisdagar, torsdagar och lördagar med start 3 juni 2014

Madrid – Helsingfors
Tre gånger i veckan på måndagar, onsdagar och fredagar med start 4 juni 2014

Madrid – Hamburg
Fyra gånger i veckan på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med start 4 juni

Madrid – Warszawa
Två gånger i veckan på tisdagar och lördagar med start 3 juni 2014

Madrid – London
Dagligen från 2 juni 2014

Madrid – Köpenhamn
Ökar från tre till fyra gånger i veckan mellan april och juni 2014. Från och med juli 2014 går det flyg dagligen mellan Madrid och Köpenhamn.

För ytterligare information:
Charlotte Holmbergh Jacobsson, Informationschef Norwegian +46 709 89 05 18
Norwegians presstelefon: +47 815 11 816

 

Ämnen

Kategorier


Norwegian Air Shuttle ASA, kommersiellt kallat "Norwegian", är ett lågprisbolag noterat på Oslobörsen. Norwegian är det näst största flygbolaget i Skandinavien och det tredje största lågprisbolaget i Europa. Under 2012 transporterade bolaget 18 miljoner passagerare. Norwegian erbjuder idag 392 linjer till 124 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, USA och Asien. Bolaget har cirka 3000 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Estland, Storbritannien, Spanien och Thailand. Norwegian fasar löpande in nya flygplan och har en total order om leverans av 275 fabriksnya flygplan. Bolaget grundades 1993 och har huvudkontoret i Fornebu, Norge. I juni 2013 utnämndes Norwegian till Europas bästa lågprisflygbolag av SkyTrax World Airline Awards.  Sky Trax World Airline Awards är den mest prestigefyllda och erkända undersökningen i flygbranschen. Norwegian erbjuder bättre benutrymme än de flesta flygbolag, in-flight WiFi, en av de högsta punktligheterna i världen samt en flotta på 80 flygplan med en genomsnittlig ålder på 4,5 år. För mer information, besök www.norwegian.com  
 

Kontakter

Charlotte Holmbergh

Charlotte Holmbergh

Presskontakt Director of Communications and Public Affairs +46 709890518
Pressnummer ENDAST för media

Pressnummer ENDAST för media

Presskontakt +47 815 11 816

Norwegian

Norwegian är en ledande flygbolagskoncern med huvudkontor i Fornebu, strax utanför Oslo i Norge. Koncernen har över 8 200 anställda och äger två av de ledande flygbolagen i Norden: Norwegian Air Shuttle och Widerøe's Flyveselskap. Norwegian förvärvade Widerøe 2024 med målet att göra det enklare för resenärer att resa genomgående i de två flygbolagens linjenät.

Norwegian Air Shuttle har cirka 4 700 anställda och erbjuder ett omfattande linjenät som binder samman de nordiska länderna med ett brett utbud av destinationer i Europa. Under 2023 transporterade Norwegian över 20 miljoner passagerare och hade en flotta på 87 Boeing 737-800 och 737 MAX 8-plan.

Widerøe's Flyveselskap, Norges äldsta flygbolag, är Skandinaviens största regionala flygbolag. Flygbolaget har över 3 500 anställda. Widerøe trafikerar primärt flygplatser med korta landningsbanor regionalt i Norge och flyger förutom kommersiella linjer, även flera statliga kontraktslinjer med trafikplikt. Under 2023 hade flygbolaget 3,3 miljoner passagerare och en flotta på 49 plan, varav 45 är Bombardier Dash 8-plan och tre Embraer E190-E2-plan. Widerøe Ground Handling levererar marktjänster på 41 flygplatser i Norge.

Hållbarhet har högsta prioritet och koncernen arbetar kontinuerligt för att minska sina CO2-utsläpp. Bland de många initiativen är investering i produktion och användning av fossilfritt flygbränsle (SAF) den största satsningen. Norwegian vill bli ett hållbart val för passagerarna och bidra till omställningen av flygbranschen.

Norwegian
P.O Box 242
190 47 Stockholm