Open skies
Följ Norwegian

Norwegian öppnar långdistansbas i Köpenhamn

Pressmeddelande   •   Jul 12, 2018 09:00 CEST

Norwegian 787 Dreamliner

Norwegian fortsätter att utveckla långdistansverksamheten i Skandinavien. En ny långdistansbas ska etableras i Köpenhamn där cirka 80 piloter kommer att vara baserade. Basen öppnas i oktober i samband med att trafiken för vintersäsongen sätter igång för de skandinaviska långdistanslinjerna.

Med den nya basen för långdistanspiloter skapas 80 arbetsplatser i Köpenhamn. Piloterna kommer att flyga på Norwegians långdistanslinjer till och från Skandinavien. Bolagets övriga långdistansbaser finns i Amsterdam, Paris, Barcelona, Rom, London, New York, Los Angeles, Fort Lauderdale och Bangkok. 

– Med tanke på hur stor vår långdistansverksamhet är i Skandinavien idag är det ett naturligt steg att etablera en långdistansbas i Köpenhamn. Köpenhamnsbasen kommer att förenkla och stärka vår verksamhet samt skapa lokala arbetsplatser, säger Helga Bollman Leknes, HR-direktör på Norwegian.

Den existerande basen i Köpenhamn har i sin nuvarande form över 500 anställda varav 200 är piloter som primärt flyger på bolagets kortdistanslinjer inom Europa.

Avtal med danska fackföreningen FPU
Etableringen av basen i Danmark har gjorts i samråd med danska fackföreningen Flyvebranchens Personale Union FPU och parterna har ingått ett avtal.

–Vi har ingått ett avtal med FPU och jag vill tacka dem för den konstruktiva dialog som vi har haft. Jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med dem, fortsätter Bollmann Leknes.

Kontakt för media:
Norwegians pressnummer: +47 815 11 816
Kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson
Email: charlotte.holmbergh.jacobsson@norwegian.com

Norwegian är det femte största lågprisbolaget i världen med över 9500 medarbetare. Bolaget trafikerar över 500 linjer till över 150 destinationer i Europa, Nordafrika, Mellanöstern, Asien, USA, Sydamerika och Karibien. Norwegian har en flygplansflotta på cirka 150 plan. Bolaget har en av världens yngsta flygplansflottor med en genomsnittsålder på 3,7 år. Under 2017 flög över 33 miljoner passagerare med Norwegian.

Norwegian är det flygbolag som flyger mest bränsleeffektivt och mest miljövänligt över Atlanten enligt The International Council on Clean Transportation (ICCT). 

De senaste tre åren har Norwegian utsetts till världens bästa lågprisbolag på långdistanslinjer av passagerarna som röstade fram bolaget i erkända SkyTrax World Airline Awards. För femte året i rad har Norwegian dessutom utsetts till Europas bästa lågprisbolag av Sky Trax.

För mer information, besök www.norwegian.com.

Följ Norwegian på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube.